U trendu

Da li ste se ikada usudili da očistite unutrašnjost stakla na rerni? Ovo je najsigurniji način

Jeste li ikada pokušali da obrišete unutrašnjost dvostrukog stakla na vratima rerne? Većina se ne usudi da to uradi, a prateći korake to se može učiniti na siguran i jednostavan način.

Ako ne znate kako to učiniti kako treba, cela vrata mogu da se raspadnu, a njihovo sastavljanje nakon čišćenja može biti težak proces.

Savet koji je objavljen na TikToku predstavlja proces čišćenja veoma jednostavno. Sve što vam treba je pouzdana lepljiva traka, odvijač i alat za čišćenje stakla, prenosi klix.ba.

@nottheworstcleaner

How to clean inbetween the glass on your oven door! One of my best cleaning hacks that makes doing this SO easy 🫡✨ #cleantok #howtoclean #cleaninghacks #ovencleaning #ovenglasscleaning #lifehack

♬ original sound – Not the Worst Cleaner

Pre čišćenja vrata rerne saznajte kako se otvaraju. Većina vrata ima šrafove na gornjim uglovima sa unutrašnje strane koji sve drže zajedno. Međutim, ne možete ih samo odvrnuti i sve rastaviti ili će se vrata raspasti na komade. Zato počnite tako što ćete locirati gde treba odvrnuti rernu da biste je mogli rastaviti, ali prvo morate koristiti lepljivu traku.

Za početak, lepljivom trakom zalepite spoljnu stranu vrata – uključujući ručku i spoljašnje staklo – pritom pazite da koristite komad koji je dovoljno dugačak da ga pričvrstite za unutrašnjost. Zatim odvrnite šrafove na vratima rerne. Kada se olabavi, polako odlepite traku tek toliko da unutrašnjost vrata lako iskoči, ali tu traku držite na spoljnoj strani vrata. Ovo će vam dobro doći kasnije.

Nakon što ste otvorili vrata rerne, pažljivo podignite unutrašnjost prema gore i počnite sa čišćenjem stakla. Jedna od najboljih stvari za čišćenje stakla je krpa od mikrovlakana pa koristite jednu od njih kao i sredstvo za čišćenje prozora. Ako je jedna strana čaše teško dostupna, poprskajte papirni ubrus sredstvom za čišćenje i provucite ga kroz otvor, a zatim zategnite držač na dnu i obrišite.

Kada su vam vrata rerne čista, vratite sve šrafove. Trik sa TikToka predlaže da ispod vrata postavite jastuk ili neki drugi mekani predmet za dodatnu sigurnost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.