U trendu

Da li ste znali da fen za kosu ima super moći: Nećete verovati za šta se sve koristi u domaćinstvu

Fen sušenje kose, aparat koji svi imamo u kući i uglavnom ga koristimo za sređivanje frizure. Međutim, dovitljive domaćice pronašle su mu još nekoliko primena u domaćinstvu, koje su zaista korisne.

Evo nekoliko načina na koji ga možete upotrebiti.

  • Praktično da ne postoji dete koje nije izluđivalo roditelje šaranjem i crtanjem po nameštaju. Voštane boje možete da skinete za samo nekoliko sekundi tako što ćete ih najpre zagrejati fenom, a potom jednostavno obrisati vlažnom krpom.
  • Ako niste vični pravljenju kolača i torti i nikad ne uspete da napravite savršenu glazuru koja se neće razliti, fen vam može pomoći. Usmerite hladan vazduh iz fena direktno na kolač, a potom i toplim vazduhom, za savršenu glazuru.
  • Ako vas nervira zgužvana plastična zavesa za kupatilo ili plastični stolnjak koji ste tek kupili, lako ćete ih izravnati uz pomoć toplog vazduha iz fena za kosu. Samo pazite da držite fen dovoljno daleko od zavese, odnosno stolnjaka, da se ne bi istopili, savetuje Lepota i zdravlje.
  • Da li vam je ikada palo na pamet da čistite kuću sa fenom? Verovatno nije, ali je to idealno rešenje da se rešite prašine sa teško dostupnih mesta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar