Da li svi ceo život grešimo u ovoj 1 stvari prilikom pranja posuđa: Evo šta treba da radite umesto toga

Da li svi ceo život grešimo u ovoj 1 stvari prilikom pranja posuđa: Evo šta treba da radite umesto toga.

Ispiranje posuđa pre stavljanja u mašinu za pranje je besmisleno, slažu se stručnjaci za čišćenje.

Portal Cookist.com objašnjava zašto je to slučaj. Prema naučnoj studiji, što je posuđe prljavije, deterdžent bolje deluje. Jedino što treba da uradite pre stavljanja posuđa u mašinu jeste da uklonite veće ostatke hrane, prenosi b92.net

Evo zašto:

1. Mašina će lošije oprati čišće posuđe
Noviji modeli mašina za pranje posuđa imaju senzore koji procenjuju nivo prljavštine na posuđu i prema tome podešavaju način pranja i temperaturu. Ako isperete posuđe pre stavljanja u mašinu, ona bi mogla proceniti da je već čisto i samo ga dodatno isprati.

2. Posuđe mora biti prljavo da bi deterdžent radio svoj posao
Većina tableta za mašine za pranje posuđa funkcioniše tako što prihvata čestice hrane. Deterdžent dobro obavlja svoj posao samo ako ima ostataka hrane na posuđu.

3. Posuđe neće biti dodatno čistije
Tehnologija u mašinama je dizajnirana da se nosi s prljavim posuđem sve dok nije potpuno čisto. Posuđe neće biti ništa čistije ako ste ga prethodno isprali.

4. Veliko i nepotrebno rasipanje vode
Ako svakodnevno ispirate posuđe pre stavljanja u mašinu, godišnje ćete potrošiti više od 20 hiljada litara vode. Ovo je značajno i nepotrebno rasipanje resursa.

5.Uzaludno trošenje vremena
Vreme je dragoceno. Pošto je ispiranje posuđa pre pranja nepotrebno, iskoristite tih petnaestak minuta za nešto drugo što vas veseli, poput kratke dremke ili surfovanja po društvenim mrežama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.