U trendu

Do besprekorne odeće bez pegle? Moguće je, treba samo ovaj sastojak iz kuće

Treba samo pokoji sastojak iz kuće!

Zamislite da možete reći zbogom peglanju, a da vaša odeća i dalje izgleda besprekorno. Evo nekoliko jednostavnih trikova koje možete primeniti da biste smanjili gužvanje kod odeće, a bez potrebe za peglanjem.

1. Upotreba vlažnih peškira i sušare: Postavite naboranu odeću u sušaru zajedno sa vlažnim peškirom ili nekoliko kockica leda. Pustite sušaru da radi na srednjoj temperaturi oko 15 minuta. Para koja se formira u sušari pomoći će u smanjenju bora i izgladiti tkaninu. Kada se odeća osuši, odmah je složite kako biste izbegli peglanje. Alternativno, možete koristiti fen za kosu da biste uklonili nabore u poslednjem trenutku.

2. Korišćenje pare: Napunite šerpu vodom, pustite da se zagreje, a zatim ispraznite vodu. Dno posude možete koristiti da izgladite svoju odeću. Takođe, možete okačiti odeću u kupatilu dok se tuširate. Topla voda iz tuša pomoći će odeći da se prirodno ispravi dok para prodire u vlakna tkanine i opušta ih.

3. Sušenje nakon pranja: Proces sušenja nakon pranja odeće takođe može pomoći u smanjenju bora. Trik je da koristite obične ventilatore za sušenje koji podstiču protok vazduha u odeći, pomažući joj da se brzo i ravnomerno osuši.

4. Upotreba spreja protiv bora: Kombinacija spreja protiv nabora sa drugim tehnikama može dodatno opustiti tkaninu i smanjiti nabore. Koristite domaći sprej od mešavine vode i alkoholnog sirćeta.

Ovi jednostavni trikovi i pokoji sastojak iz kuće mogu vam uštedeti vreme i trud, a vaša odeća će i dalje izgledati sjajno, bez potrebe za peglanjem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.