U trendu

Domaći rastvor koji sobno cveće obožava: U vodu za zalivanje dodajte 1 sastojak koji sigurno imate u kući

Odlična kombinacija za bujnije listove

Iako tokom zime sobno cveće ne zahteva posebnu negu, neophodno je da mu obezbedimo dovoljnu količinu svetlosti, vode i prihrane kako bi lepo napredovalo.

Za dodatnu zaštitu, jačanje i intenzivniju boju listova sve češće se preporučuje upotreba tečnosti koju su za negu cveća koristile i naše bake – kombinacija vode i običnog mleka.

Za zalivanje, trebalo bi kombinovati dve trećine mleka i jednu trećinu vode. Ovom tečnošću zalivajte sobne biljke jednom u dve do tri sedmice. Ključno je da ne preterujete sa zalivanjem, da ne bi došlo do truljenja korena i propadanja biljke.

Za dodatnu lepotu listova orošavajte ih tečnošću napravljenom od mleka i vode u jednakoj razmeri. Orošavanje listova možete da obavite jednom u sedam do deset dana pomoću bočice sa raspršivačem.

Takođe, pazite da ne preterate sa orošavanjem, jer će se u tom slučaju na listovima može nakupiti mlečna mast i širiti neprijatan miris.

Zašto je mleko dobro za sobne biljke?

Mleko sadrži kalcijum koji je neophodan za rast i razvoj. Manjak kalcijuma utiče na to da biljke nikada ne ispune pun potencijal u smislu rasta.

Kad dobiju ovaj važan mineral preko korena i listova, biljke će dobiti i dovoljno hranljivih materija koje podstiču razvoj, bujanje i intenzivniju boju listova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar