Donose besparicu i nesreću: Ovih 5 stvari odmah izbacite iz kuće

Za neke ste već čuli, a neke će vas iznenaditi.

Prema nekim drevnim običajima i sujeverju, ukoliko želite da izbegnete lošu energiju u domu i prizovite samo najbolje, neophodno je da iz kuće izbacite ovih pet stvari!

1. Zelena boja

Zelena boja je nekada bila smrtonosna u bukvalnom smislu te reči. Sredinom prošlog veka je bila veoma moderna, gotovo da nema predmete koji nije bio njom obojen – od dečijih igračaka do zidova. Problem je što je tada zelena imala jedan otrovan sastojak – arsen. Ljudi koji su živeli u kućama čiji su zidovi obojeni zelenom svakodnevno su je udisali, što je često imalo fatalan ishod. Više se ova boja ne proizvodi sa arsenom, ali i dalje se veruje da su zeleni zidovi u kući znak neuspeha i teških bolesti.

2. „Mrtve“ dekoracije

Ovde se misli ne samo na suvo cveće, već i plišane životinje, pa čak i morske školjke. Za sve ove predmete se verovalo da ne treba držati u kući: cveće donosi „mrtvu“ energiju, školjke su predstavljale domove sada mrtvih stvorenja, a za sve to se verovalo da blokira pozitivnu energiju u domu.

3. Stara metla

Kada se selite na novo mesto, ne možete sa sobom da ponesete metlu iz stare kuće. Prema starom verovanju ona, zajedno sa smećem, „pomete“ svu sreću iz kuće.

4. Stolica za ljuljanje

Ako je redovno koristite, onda nema problema – stolica za ljuljanje postaće predmet koji priziva harmoniju i sklad u kuću. Međutim, ako imate stolicu samo za ukras, koja samo dopunjuje enterijer ili ste je nasledili (a vi sami nikada ne sedite u njoj), onda je bolje da je izbacite. Prema staroj irskoj legendi prazna stolica za ljuljanje priziva lošu energiju, usamljenost i veliko siromaštvo.

5. Kaktusi

Ako verujete feng šuiju, u kući se nikako ne preporučuje držanje bodljikavih biljaka: njihova agresivna energija izazvaće sukobe, nesuglasice i svađe. Ali ako pravilno stavite kaktus, na primer, na prozorsku dasku ili u hodnik kraj ulaznih vrata, on se može pretvoriti u odličnu amajliju: njegovo trnje će odbiti sve loše što može da pokuša da uđe u dom, od ogovaranja do gubitka novca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.