U trendu

Dovoljna su samo 2 minuta svakog jutra i 0 dinara kako bi ste se rešili kondenzacije

Dolazak zime donosi i fina pića, kuvano vino, poklone, ali i … kondenzaciju, pa vaši zidovi mogu biti spremni za razvoj plesni.

Osim narušavanja estetika doma, izlaganje i udisanje spora plesni mogu izazvati niz problema, uključujući kijanje, curenje nosa, crvene oči i osip na koži. Ako imate respiratorne probleme, respiratorne infekcije, alergije ili astmu, ili imate bebu u kući, ne želite da se borite sa ovim problemom.

Zato je jedna ekspertkinja za čišćenje priskočila u pomoć sa nekoliko saveta i trikova za otklanjanje problema sa kondenzacijom – a prema njenim rečima, postoji jedan zadatak koji bi trebalo obaviti svako jutro. Preporučila je da obrišete mokre prozore čim ustanete, za poboljšanje kvaliteta vazduha, malo otvorite prozore.

@lynsey_queenofclean

Window condensation #fyp #queenofclean #tip #windowtip #condensation

♬ Right Here Right Now – Fatboy Slim

Objasnila je u svom videu na TikToku: ‘‘Možete se stvoriti plesan koja počinje da se pojavljuje oko okvira prozora. Ako se radi o drvetu, ono može početi da upija vlagu i plesan i dobije neprijatan miris.

Neka vam svako jutro bude prioritet da obiđete kuću s krpama od mikrovlakana. Nakon što se svi prozori osuše, Lindsi je savetovala da nastavite proces s jednostavnim trikom, a sve što vam je potrebno je malo deterdženta za pranje posuđa. Stavite bukvalno samo kap deterdženta na krpu od mikrovlakana i prebrišite prozore.

Prema rečima ekspertkinje, koja objavljuje pod korisničkim imenom @lynsey_queenofclean, ovaj postupak stvoriće barijeru koja će sprečiti da se voda lepi na vaše prozore. Lagani trik je toliko efikasan da ga čak i njena mama još uvijek koristi – a Lindsina baka takođe se kune u njega.

‘‘Nekoliko instruktora vožnje mi je poslalo poruku i reklo da je to ono što rade kako bi sprečili da automobili ujutro budu vlažni iznutra.‘‘

Stotine entuzijasta oko čišćenja na platformi požurili su da joj u komentarima zahvalile i podele svoja razmišljanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar