U trendu

Dragoceni saveti kako da uskršnja jaja izgledaju savršeno: Izbegnite 2 uobičajene greške

Izbegnite najčešće greške koje mogu umanjiti lepotu uskršnjih jaja

Verovatno se mnogim domaćicama desilo da, kad farbaju i ukrašavaju jaja za Vaskrs, imaju različite situacije – da boja ne bude svuda jednaka ili da se salvete na jajima koja su rađena dekupaž tehnikom pogužvaju.

Nemojte da brinete, uz samo par trikova možete da rešite to što možda smatrate problemom ili nezgodom.

Ako je boja na jajima neujednačena…

Verovatno vam se događalo da jaja izvadite iz obojene vode posle farbanja i da ona izgledaju šarena, odnosno da im boja nije svuda ista, već imaju svetlije i tamnije mrlje. Možete da ih namestite kada ih složite u korpicu tako da im se vidi ona lepša strana, ali uz jednostavan trik nećete više morati da razmišljate o tome.

Ta različita boja javlja se zbog mrvica ili prljavštine na jajima, pa ćete problem neujednačene boje rešiti veoma lako – operite jaja pre nego što ih ofarbate.

Polako ih prebrišite krpicom i ofarbajte na uobičajen način. Boja će uz ovaj trik biti svuda jednaka.

Dekupaž tehnika i pogužvana salveta

Dekupaž tehnika ukrašavanja jaja postala je veoma popularna poslednjih godina. Međutim, najčešći problem sa kojim se domaćice susreću i što deluje razočaravajuće jeste da se komadići salvete prilikom lepljenja pogužvaju, pa jaje izgleda naborano.

Ovaj problem je najlakše rešiti lakom za kosu. Pošto zalepite deo salvete premazujući ga belancetom, odmah malo naprskajte lakom i ostavite nekoliko minuta da se osuši. I tako svaki put kad zalepite novi komadić salvete.

Jaja će izgledati savršeno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.