U trendu

Električar otkrio trik kako da uštedite gomilu novca na računu za struju: Jedan faktor je bitan

Pitanje da li je bolje držati bojler stalno uključenim ili ga paliti po potrebi često izaziva različita mišljenja, ali stručnjaci servisiranja kućnih aparata nude svoje stavove o ovoj temi. Oni naglašavaju da je ključna odluka o načinu korišćenja bojlera zapravo podložna nekoliko faktora.

Prvi faktor koji treba uzeti u obzir je broj ljudi u domaćinstvu. Prema serviserima, samci ili parovi mogu efikasno štedeti energiju i novac, čak imati i duplo manje računa, koristeći bojler po potrebi. S druge strane, veće porodice će verovatno imati koristi od stalno uključenog bojlera, s obzirom na stalnu potrebu za toplom vodom.

Još jedan bitan faktor je namjena bojlera. Ako je bojler isključivo za tuširanje, povremeno ga paliti može biti razumno. Međutim, ako se koristi i za kuhinju, veći protočni bojleri će verovatno zahtevati stalno uključivanje.

Pazite i na kamenac

Serviseri ističu važnost podešavanja termostata na odgovarajuću temperaturu kako bi sprečili stvaranje kamenca u bojleru. Postavljanje termostata na 55-60 stepeni može smanjiti nastanak kamenca, dok više temperature mogu da podstaknu taloženje kamenca, posebno u područjima sa tvrdom vodom.

Na kraju, treba imati na umu da će odluka o korišćenju bojlera zavisiti od specifičnih potreba i uslova svakog domaćinstva. Važno je uzeti u obzir uštedu energije i produženje veka trajanja bojlera prilikom donošenja ove odluke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar