U trendu

Evo kako se pravilno čuva beli luk: Genijalan trik uz koji se nikada više neće osušiti i propasti (video)

Kao i kod mnogih drugih namirnica, često ne znamo kako da čuvamo beli luk tako da traje što duže

Konzumacija belog luka može sniziti krvni pritisak i do 10 odsto, što zauzvrat efikasno sprečava srčani udar.  Pored toga, beli luk ima veliki uticaj na probavni sistem i podržava proces mršavljenja.

U narodnoj medicini, koristio se za uklanjanje crevnih parazita, uključujući pinvorms, okrugle crve ili trakavice. Dovoljno je nekoliko dana jesti sirovi beli luk ili pripremiti mleko sa belim lukom i popiti ovu mešavinu.

Zahvaljujući snabdevanju našeg organizma mnogim vitaminima i mineralima, blagotvorno deluje na krvne sudove, sprečavajući nastanak proširenih vena i paučinastih vena.

Međutim, koliko puta vam se desilo da vam beli luk propadne?

Pogledajte i usvojite ovaj genijalan trik što pre, kako se to ne bi ponovilo.

Umesto da ljuštite i seckate beli luk svaki put kada pravite večeru, pokušajte da ga izmiksate sa malo ulja i napravite pastu. Zatim prebacite u posudu za kockice leda i izvadite jednu svaki put kada pravite jelo. Ako dodate malo vode u tiganj sa svojim smrznutim mlevenim belim lukom dobićete savršenstvo za nekoliko minuta.

Video je toliko oduševio pratioce, da su neki napisali da su opčinjeni ovim i da više nikada neće tradicionalno seckati beli luk.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.