U trendu

Evo kako se rešiti vlage i kondenzacije u kupatilu dok se kupate, jedna stvar je vrlo bitna

U grupi u kojoj se razmenjuju saveti o čišćenju doma jedan je član ponudio vrlo jednostavno i besplatno rešenje: Stvar je u redosledu kojim kadu punite vodom

Redoslijed kojim punite vodu u kadu može značajno pomoći u tome da se smanji stvaranje pare, odnosno kondenzacije u kupatilu, napisao je jedan od članova grupe  Mrs Hinch Cleaning Tips (Saveti gospođe Hinch za čišćenje) na Facebooku, nakon što je neko zatražio savet o tome.

Ljudi su odmah počeli komentarisati i davati svoje savete. Tako neki pišu da su čak uneli ventilator u kupatilo, ali im to nije pomoglo. Ali, mnogi su se složili upravo s tom idejom da je važno paziti kako se kada puni vodom.

– Prvo pustite hladnu vodu, a zatim postupno dodajte vruću i neće biti kondenzacije – napisao je prvi komentator, na šta se s istim savetom nadovezalo još nekoliko njih.

– Ostavite hladnu slavinu da teče dok ste u kadi, napisao je još jedan komentator.

I doista, prema savetima  veća okruga Northumberland, grofovije u Engleskoj, kada želimo smanjiti kondenzaciju dok punimo kadu, prvo treba pustiti hladnu vodu, a zatim dodavati toplu. Štaviše, stručnjaci veća procenjuju da će to smanjiti paru za 90 odsto.

Neki komentatori predložili su otvaranje prozora u kupaonici, jer će se para brzo razići.

– Otvorimo prozor sa zatvorenim vratima nakratko! napisao je tako jedan od njih.

– Potom krpom osušite pločice i vrata tuš kabine – komentariše jedan od sudionika rasprave.

– Kad sam sam ostavim otvorena vrata i nema pare. Ali, ako moram zatvoriti vrata kupatila, nakon što se osušim, peškirom obrišem ogledala, napisao je još jedan komentator.

Drugi predlozi uključivali su upotrebu ovlaživača vazduha iz Poundshopa, kojeg je posebno pohvalio komentator koji u kupatilu – nema prozora.

Ima onih koji su se založili za postavljanje biljaka u kupatilu, kao i onih koji su nabavili usisivač za prozore.

– To bitno menja stvari – kaže jedan od komentatora koji su ga isprobali, na šta se javilo dosta onih s pozitivnim iskustvima, prenosi 24sata.hr. 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)