U trendu

Figura slona u ovom delu kuće nosi moćnu simboliku, a bitno je i kako je okrenuta

Sigurno ste i vi sređujući vaš životni prostor razmišljali o feng šuiju – drevnoj kineskoj praksi stvaranja protoka i ravnoteže u kući. Ova tradicionalna praksa podstiče razmeštanje i organizovanje predmeta na način koji donosi pozitivnu energiju u prostor koji uređujete. Takođe pozdravlja dodavanje figurica koje donose sreću, poput zmajeva, mandarinskih pataka ili slonova.

Zašto treba da imate slona blizu vrata?

U mnogim kulturama, slon simbolizuje sreću, moć, mudrost i plodnost. A kada se figurice slonova postave blizu ulaznih vrata, blizu samog ulaza u kuću, imaju dva značenja:

– Statua slona u hodniku okrenuta od vrata donosi sreću u dom.

– Slon okrenut prema vratima štiti kuću. Čuva vaš dom od svih vrsta negativne energije.

Iako postavljene sa namerom, figure slonova takođe predstavljaju odličan dekor. Možete ih pronaći u različitim materijalima, iako je mesing najpopularniji.

Gde još treba da se nađe figura slona?

Imajte na umu da ulaz u vaš dom nije jedino mesto za statuu slona. Prema Housing.com, figurice slonova mogu se postaviti u druge delove kuće za sličnu sreću.

U kancelariji

Ovde se značenje statue slona prevodi kao mudrost i moć i ima za cilj da energizira radni prostor. Postavite statuu blizu vrata svoje kancelarije ili ostavite sliku na zidu.

U dnevnoj sobi

Slonovi u dnevnoj sobi u kojoj svi ukućani provode vreme ili prostoru za igru za decu jačaju veze između članova porodice.

U spavaćoj sobi

Dekor slona u spavaćoj sobi naglašava ljubav i vernost. U dečijoj sobi postavljanje slona predstavlja znanje i doneće akademski uspeh.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar