U trendu

Kako da vam slonovi donesu sreću i blagostanje u dom

U mnogim domovima naići ćete na predivne slatke figurice slonova koje ne samo što ukrašavaju prostor, već imaju i simbolična značenja. Prema feng šuiju se smatra da držanje slonova na određenim mestima u kući posebno privlači lepe stvari u vaš život. Naime, slon, simbolizuje snagu, moć i integritet, a neko ih, osim u obliku figura, drži i kao statuu ili na slici.

Sreća

Prema feng šuiju, privlačenje sreće u dom postiže se ukoliko se statua slona postavi blizu glavnog ulaza u smeru ka severu. Pozitivna energija i sreća će se useliti u vaš dom ukoliko postavite srebrne statue slonova sa obe strane ulaza. Ako u vašem domu vlada negativna energija, stručnjaci za feng šui preporučuju postavljanje figure slona okrenute ka spolja i to na prednjem ulazu. Za privlačenje sreće smatra se i posedovanje neke slike na kojoj su slonovi.

Bogatstvo

Figura slona smatra se poželjnom i na polju karijere i uspeha jer se veruje da ona i tu donosi sreću. Smatra se da će povećati bogatstvo i ostvariti rast u karijeri ukoliko se statua slona postavi blizu vrata kancelarije ili radnog prostora. Prema tradiciji, beli slonovi simbolizuju bogatstvo i luksuz.

Proširenje porodice

Parovi koji planiraju porodicu treba da znaju da slonovi simbolizuju plodnost i da su poželjni u prostoru u kom oni borave. Najbolje je staviti ih na ulazna vrata spavaće sobe kako bi privukli pozitivnu energiju. Poželjno je da na noćnim ormarićima oba bračna partnera bude po jedna figurica slona, okrenuta prema krevetu. Vastu tradicija smatra da surla okrenuta nadole skuplja negativnu energiju, skladišti je i pomaže u prevazilaženju prepreka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar