Fora koja će oduševiti sve žene: Stavite u veš mašinu lovorov list, iznenadićete se izgledom odeće posle pranja

Malo ko zna da lovorov list može da bude odličan saveznik sa izbeljivanje obojenog veša. Sa druge strane, njegov mirisi donosi pozitivnu energiju u dom.

Pranje veša uz lovorov list

Samo nekoliko listova je dovoljno da primetite ovaj neverovatan efekat koji se dobija ako ga stavite zajedno sa vešom u mašinu.

Sigurni smo da niste do sada čuli da se lovorov list stavlja u veš mašinu, a trik ne daje efekat omekšavanja veša ili dodavanje mirisa već služi da – sačuva, ali i da vrati boju koja je nestala prethodnim pranjima.

Možete ga staviti direktno u mašinu za veš, ali mnogo bolji efekat ćete dobiti ako veš potopite u lonac sa vodom

U zavisnosti od količine veša, uzmite do čak desetak lovorovih listova, stavite ih u vodu i prokuvajte.

Kada se ta voda malo ohladi, posle 20-30 minuta potopite u nju odeću i ostavite da odstoji nekoliko sati. Možete s vremena na vreme promešati veš rukom za još bolji efekat. Zatim dobro iscedite odeću i operite je u mašini za pranje veša ili ručno.

Ovaj trik najbolje funkcioniše sa belom odećom.

Ako lovorov list nekim čudom ne pomogne, postoji još nekoliko načina koje možete da pokušate. Jedna od njih je stavljanje dve kašike soli u mašinu za pranje veša . Odavno se koristi za pranje zavesa i stolnjaka, jer efikasno uklanja mrlje i vraća im belu boju.

Dobro je znati da lovorov list nije jedini začin koji dobro funkcioniše u kupatilu. Biber takođe dobro radi posao pre nego što izbledi i ofarba odeću u mašini za pranje veša. To je stari prirodni način je obavezan u rutini svake iskusne domaćice. Važno je da se može koristiti i za bele i za obojene tkanine.

Ako imate puno crne i tamne odeće, pokušajte da dodate kafu ili čaj u svoj veš . Ovaj jednostavan, prirodan trik omogućiće vam da uživate u intenzivnoj crnini vaše omiljene odeće. Dovoljno je da sipate četvrtinu čaše jakog čaja ili kafe u deo za pranje. Ovo piće ima veoma intenzivnu boju i sprečiće da vaša odeća dalje bledi.

Veruje se da tera lošu energiju iz kuće

Prema feng šui učenju, list lovora odbija negativnu energiju i energetski čisti.

Uzmite nekoliko listova ovog začinskog bilja, upaljač ili šibicu i tanjir. Zapalite lovorov list i stavite u tanjir da izgori. Zatim izađite van kako biste neutralisali njegov miris iz svojih čula a zatim se vratite u kuću. Šta osećate? Ako je miris prijatan, blag, umirujuć, to je znak da je u kući prisutna pozitivna energija. Ukoliko je miris neprijatan, suviše jak, neprijiatan, osećate kao da se gušite, veruje se da se u kući nakupila negativna energija.

(Stil)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.