U trendu

Frižider ispušta čudne zvukove? Odmah uradite ovo, spasite svoj novac na vreme

Ako vam frižider počinje praviti buku, to može biti znak da vas čeka veći račun za struju. Srećom, postoji jednostavno rešenje koje može smanjiti buku i uštedeti vam novac.

Često je uzrok buke nakupljanje prašine i prljavštine na zavojnicama kondenzatora koje se nalaze na spoljašnjoj strani frižidera. Ove zavojnice rade napornije kada je toplo kako bi održale frižider hladnim, što može izazvati buku. Prljave zavojnice takođe mogu smanjiti efikasnost hlađenja vašeg frižidera.

Dobra vest je da čišćenje ovih zavojnica može poboljšati rad frižidera bez potrebe za skupim popravkama. Čiste zavojnice omogućavaju frižideru da radi efikasnije, što može smanjiti račune za struju i produžiti vek trajanja uređaja. Takođe, rešavanjem ovog problema, možete se zauvek osloboditi iritantnog zvuka.

Zavojnice kondenzatora su ključni deo frižidera, obično smeštene na zadnjoj strani pri dnu. Vremenom se na njima nakuplja prašina, koja može ometati rad frižidera. Redovno čišćenje zavojnica može osigurati nesmetano funkcionisanje frižidera.

Najbolji način da ih očistite je pomoću ručnog usisivača. Iako neki modeli frižidera ne zahtevaju čišćenje kondenzatora, za druge je potrebna profesionalna pomoć. Ako odlučite da sami očistite zavojnice, prvo isključite frižider i pomerite ga od zida.

Zatim pronađite zavojnice kondenzatora i pažljivo uklonite zaštitnu rešetku, ako je prisutna. Koristite ručni usisivač za uklanjanje prašine, pazeći da ne savijete metalne trake. Ako je nakupljanje prljavštine značajno, možete koristiti četku za zavojnice.

Zavojnice kondenzatora treba čistiti jednom ili dva puta godišnje, ali ako imate stariji frižider ili kuhinju koja se brzo prlja, možda ćete morati češće da čistite zavojnice.

Takođe, imajte na umu da povremeno odmrzavanje frižidera može pomoći u smanjenju buke uzrokovane nakupljanjem leda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.