U trendu

Genijalan trik kako da odeća u ormaru uvek bude mirišljava i sveža: Potrebna vam je samo 1 sitnica

Uz ove trikove možete zaboraviti na neprijatne mirise

Često provedemo pregršt vremena tražeći idealan omekšivač koji će nam osvežiti garderobu i dati joj miris koji želimo. Sve to, da bi nakon nekoliko dana nestao miris kao da ga nikada nije bilo.

Ženama pogotovo ne odgovara kada se garderoba oseća, pa… na garderobu, a ne na svežinu ili dugo traženu aromu.

Ali uz ove trikove, možete zaboraviti na neprijatne mirise.

Redovno čišćenje

Redovno, ali i detaljno treba da čistite svoj ormar, kako bi i sama garderoba ostala čista i svežeg mirisa. Nemojte zaboraviti fioke, prljavije su nego što mislite! Prašina može pogoršati miris, zato se pobrinite je uklonite skroz.

Suva i čista odeća

Pobrinite se da odeća koja je na redu za slaganje po policama i ofingerima vašeg ormara, bude uvek skroz suva i čista. Izbegavajte da stvari koje su nošene barem jednom sklanjate u ormar. Možete je odložiti na stranu i obući je u skorije vreme ili iskoristiti neki osveživač odeće i tek onda je vratiti u društvo ostatka ormara.

Soda bikarbona

Nekada se čini da je soda bikarbna namenjena za sve upotrebe. Ali verujte, u ovom slučaju će zaista pomoći. U neku manju posudu sipajte sodu bikarbonu i odložite u ugao svog ormara. Posuda neka bude otvorena, a soda će neutralisati sve loše mirise i dopustiti da vaša odeća zadrži svežinu.

Zrna kafe

Cela zrna kafe pomažu za bilo koju prostoriju da se ne oseti niakakav nepoželjan miris, pa tako i ormarima. Kao i u prethodnom slučaju, ostavite otvorenu činiju sa zrnima kafe u ormaru i dopustite joj da odradi čaroliju.

Drveni ofingeri

Malo ljudi zna da je ovo zapravo veoma bitna stavka. Kada zamenite platične ofingere drvenim, oni će upijatiti bilo kakav smrad ili vlagu koja se nađe na nekom komadu garerobe koji vam je promakao u slaganju suve odeće.

Ovo su neki od novih saveta koji će vam siguro pomoći, pored opšte poznatog metoda sa kesicama lavande ili drugih biljaka, navodi „lifeuncluttered.com“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar