Genijalan trik koji odmah otčepljuje zapušenu sudoperu: Ostavite ovaj rastvor preko noći i sam će odraditi sav posao

Tri sastojka iz kuhinje pomažu kada se javi veliki problem koji bi vam vodoinstalateri skupo naplatili…

Ako često imate problem za zapušenim cevima u kuhinji i kupatilo, isprobajte efikasan trik iskusnih domaćica. Sve što vam treba jeste nekoliko sastojaka koje sasvim sigurno već imate u kuhinji – so, prašak za pecivo i sirće!

Ovaj trik možete primenjivati i preventivno, kako ne bi došlo do začepljenja i kako bi čitav sistem odvoda i cevi bolje funkcionisao. Deluje na odvode u sudoperi, lavabou, kadi i tušu.

Sve što treba da pripremite jeste pola šoljice praška za pecivo, so, sirće i ključala voda. Metodu čišćenja cevi obavezno odradite neposredno pre spavanja, jer rastvor treba da odstoji preko noći kako bi delovao punom snagom.

Evo i kako se sprovodi ova tehnika korak po korak:

  • Sipajte so i prašak za pecivo u odvod.
  • Dodajte sirće i ostavite da se mešavina peni oko minut.
  • Isperite sa najmanje tri litra ključale vode.

So pomaže u razgradnji masti i emulgovanih masti tako da kada sipate sirće i vrelu vodu, one lakše prolaze kroz cevi.

Ovo su još neki jednostavni saveti koje možete primeniti kako ne bi dolazilo do zapušenih cevi i kako biste što ređe čistili odvod:

1. Ne sipajte ulje i bilo kakvu mast od kuvanja direktno u odvod. Bolje je da ga sipate u staru plastičnu flašicu i bacite u đubre.

2. Ne sipajte ostatke i talog od kade direktno u vodu. Talog bacajte u đubre ili ga koristite kao kompost za svoju baštu

3. Obavezno stavite mrežicu ili cediljku na odvod, kako bi zadržala komadiće hrane, koje je tako lakše izvaditi i baciti u kantu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.