U trendu

Ako želite da sudoperi vratite stari sjaj, ova namirnica iz kuhinje učiniće čudo

Sudoperu koristimo svaki dan, bilo za pranje sudova i pribora za jelo, za pranje ruku tokom i posle kuvanja, a najčešće za čišćenje voća i povrća. Kako je sudopera u stalnom kontaktu sa vodom, brzo se formiraju mrlje od kamenca. Postoji veliki broj hemijskih agenasa koji vam u tome mogu pomoći, ali ako ste i dalje ljubitelj prirodnih, jedna namirnica iz kuhinjskog ormarića će učiniti čuda.

Prema sajtu Granny Tricks, maslinovo ulje štiti vašu sudoperu od ružnih mrlja od kamenca. Pre upotrebe ovog trika, prvo očistite sudoperu kao i obično. Nakon što uklonite mrlje od vode sa lavaboa, koristite ovu zdravu hranu koju skoro svako ima kod kuće i rešite svoje probleme. Verovatno se pitate kako maslinovo ulje pomaže protiv kamenca i zašto biste koristili tako skup proizvod?

Samo stavite nekoliko kapi maslinovog ulja na papirni peškir i utrljajte ga po celom sudoperu, tako ćete stvoriti gornji sloj koji će zaštititi vaš sudopera u budućnosti. Maslinovo ulje otežava lepljenje prljavštine za čelik i odbija stvaranje vodenih mrlja. Isti efekat se postiže upotrebom bebi ulja, prenosi Jutarnji.

Nakon čišćenja, sudopera ne samo da je čista i bez kamenca, već i sija novim sjajem. Čim se ulje ispere i mrlje od vode se vrate, slobodno ponovite trik.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.