U trendu

Imaćete zagarantovano najbrži internet: Postavite ruter na ovo mesto u sobi i dupliraćete brzinu

Uz ovaj trik vaš kućni internet biće najbrži do sada

Iako ga najčešće postavljamo tik uz zid, to nije praktično, jer su zidovi tamo gde se nalaze utičnice, što znači da se oko rutera verovatno nalazi nekoliko uređaja uključenih u utičnicu ili produžni kabl.

Da biste rešili problem sporog kućnog interneta, najbolje je da svoj internet ruter postavite na plafon i on će raditi fantastično. Plafonska instalacija rešava mnoge probleme: ruter možete staviti u sredinu sobe, dalje od zida, nećete morati da brinete o kablovima, a ruter neće zauzimati mesto na policama. Još jedna dobra stvar je što ćete jedva primetiti ruter na plafonu.

Kako montirati Wi-Fi ruter na plafon

Trebaće vam nekoliko stvari da ovo funkcioniše. Prvo, moraćete da pronađete plafonski nosač za vaš ruter. Mnogi zidni nosači će takođe moći da posluže za plafon. Takođe će vam biti potrebni bušilica i poklopac kabla koji se obično može ofarbati. Možda ćete morati da kupite i duži kabl da biste došli do utičnice, piše Life Hacker.

Takođe, odlučite gde će se vaša internet oprema nalaziti u prostoriji. Ne mora da bude na sredini plafona — ali što je ruter udaljeniji od zida, to će vaš internet biti brži. Preporučuje se da pričvrstite držač vijcima umesto lepka jer ne želite da ruter završi na podu. Usmerite nosač i ruter tako da USB port bude okrenut prema zidu. Umetnite kablove u poklopac kabla, a zatim ga pričvrstite za plafon. Mnogi poklopci kablova dolaze sa zakretnim delovima, ali ako nemaju, samo isecite poklopac kabla rezačem pod uglom od četrdeset pet stepeni i spojite dva dela zajedno da biste formirali ugao, prenosi Poslovni.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.