Imate goste koji nikako da odu? Trikovi kako da ih suptilno oterate iz kuće

Možda ste mislili da je Din Martin vrhunski zabavljač, retko viđen na pozornici bez cigarete u jednoj ruci, čaše nečeg jakog u drugoj i iskre u njegovim očima koja je sugerisala da je noć još uvek mlada. Dokumentarac o pevaču, međutim, razbio je neke od tih mitova.

Za početak, čaša viskija u njegovoj ruci zapravo nije bila ništa jača od soka od jabuke, a toliko je mrzeo kasne zabave da bi se često pretvarao da je nezadovoljni komšija i zvao policiju da se požali na buku, i to na sopstvenoj zabavi. To ga je spasilo nelagodnosti da moli svoje goste da odu. To je prilično ekstremna taktika, ali izuzetno pametna.

Novinar i pisac, Hari Valop, otkriva još mnoštvo načina koji garantuju da se vaši gosti neće osećati dobrodošlima, nakon nekog vremena.

Lukavi načini kako se rešiti gostiju koji nikako da odu kući:

1. Perite zube pred gostima

Supruga ga ponekad naziva najgrubljim muškarcem u Britaniji, zbog sledećeg nesrećnog trenutka na božićnoj zabavi na kojoj su bili domaćini. Valop je bio toliko frustriran zbog poslednjeg vrpoljenja gostiju koji su se šetali po kući, pevali božićne pesme i ispijali njegovu poslednju flašu brendija, da je na kraju otišao u kupatilo, zgrabio četkicu za zube i vratio se u dnevnu sobu perući zube.

‘Oprostite, spremam se za spavanje’, rekao je opušteno. I to mu je uspelo. Ili to ili možda činjenica da je istovremeno nosio svoj kućni ogrtač. Uvek uspeva.

2. Postavite vreme završetka

U danima kada su pozivnice stizale na čvrstim karticama s pozlaćenim rubovima, a ne putem WhatsAppa, često biste na njima mogli da pronađete vreme početka, ali i vreme završetka zabave. Bio je to neverovatno civilizovan način koji je obaveštavao goste kada im ističe vreme. Zato nemojte misliti da je nepristojno navesti, kada pravite pozivnicu bilo kojim putem, i vreme završetka večeri.

3. Primite se prljavog posuđa

Nešto suptilniji signal vašim gostima da se zabava bliži kraju je pranje posuđa. U kuhinji, trpezariji možete nastaviti da ćaskate i pijete vino, dok govorite o tome kako mrzite da budite uz prljavo suđe. Naročito ako pritom naglasite da se morate probuditi za nekoliko sati…

4. Sakrijte sav alkohol

To je tako jednostavno. Sakrijte, sklonite svaku flašu alkoholnog pića koje su gosti doneli. Očistite frižider od gaziranih pića, sokova i alkohola. Izvinite se i zaigrano objasnite gostima da su vam popili sve iz kuće. Od sramote bi trebalo da se išunjaju iz vaše kuće.

5. Poslužite bezalkoholna pića

Ovo je stari trik koji koriste mnogi francuski domaćini. Iznesite poslužavnik sa sokom od narandže ili grejpa. To je signal da je ispijanje alkohola gotovo i da je vreme da se ode. Naravno, funkcioniše samo ako većina gostiju razume skriveni kod u vašem postupku. Ali uvek im to možete objasniti pomoću nekoliko rečenica, poput one da im nudite nešto što će im pomoći da se malo otrezne pre nego što krenu kući, prenosi 24sata.

6. Zamolite bliskog gosta uslugu

Veruje se da je Džulija Čajld, američka televizijska kuvarica, predložila ovu metodu. Napravite zaveru, pre početka zabave, s gostom za kojeg znate da takođe želi rano da završi noć. Uloga mu je da nenametljivo, u dogovorenom satu, izjavi da je došlo vreme da se kreće i da vam daju malo mira.

7. ‘Okrivite’ psa

Upozorite da vaš pas nakon ponoći počinje da bude prilično agresivan ako je u kući puno buke. Kao i da morate da ga vodite u šetnju.

8. ‘Okrivite’ komšiju

Izađite na trenutak iz stana ili kuće te kada se vratite uzviknete, pomalo ogorčeno, da je komšija upravo vikao na vas da utišate buku. Predložite, s obzirom na to da je takva situacija, da je najbolje da isključite muziku ili pak da se raziđete.

9. Odnesite smeće

Uz suptilno negodovanje, odnesite prazne flaše u kantu za reciklažu, iznesite je napolje i doviknite kako se puno popilo tokom večeri. To bi mogao da bude znak i podsticaj nekim gostima da popiju svoju zadnju čašu te večeri.

10. Ponudite im čaj

Ako im ponudite čaj, uz komentar da će bolje zaspati od njega, oni ga sigurno neće prihvatiti i oni će pomalo početi da odlaze.

11. Pripremajte doručak

Izvadite ovsene pahuljice i objasnite kako ih morate ostaviti da odstoje preko noći, a da je još malo vremena ostalo do jutarnjeg obroka. Vrlo brzo bi trebalo da shvate poruku i krenu.

12. Donesite im jakne

Idite po jakne vaših gostiju, skupite ih sve i donesite u sobu u kojoj se odvija zabava, uz objašnjenje da ste morali da pospremite sobu u kojoj su se dotad nalazile, piše Dejli Mejl.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.