U trendu

Imate li ova četiri starinska predmeta u kuhinji? Stručnjaci kažu da bi mogli dobro da zaradite na njima

Nije tajna da kupovina novog posuđa, uređaja ili naprava za vašu kuhinju može koštati pravo malo bogatstvo ako tražite određenu marku. Ali ono što mnogi kuvari amateri možda ne shvataju je da su neki od starinskih predmeta koje koriste za pripremanje jela prilično vredni.

Ovih se dana pojavilo unosno tržište preprodaje koje neke od vaših starih miksera, tostera i posude može pretvoriti u hrpu novca.

1. Starinski tiganji i šerpe od livenog gvožđa

Šerpe i tiganji od livenog gvožđa izdržali su test vremena kao jedan od najomiljenijih i najsvestranijih predmeta u kuhinji. A prema rečima stručnjaka, njihova je vrednost bila jednako izdržljiva kao i njihova konstrukcija.

“Starinsko i antikno liveno gvožđe može vredeti 100 dolara ili više. “Velika je verovatnoća da je tiganj koji pronađete u prodavnici polovne robe ili na rasprodaji zanemarena, ali ovi se tiganji lako mogu očistiti ili ulepšati te će biti spremne za preprodaju ili vaše sledeće kampovanje.

2. Emajlirane posude

Moderne posude za mešanje i pripremu jela obično su izrađene od nerđajućeg čelika ili stakla. Međutim, jedna retro predmet može se istaknuti u vašoj kuhinji, a da pritom bude funkcionalan — i potencijalno profitabilan.

Pozivajući nostalgiju na francusko selo, emajlirane posude u jednostavnoj beloj boji s crnim rubom savršen su dodatak kuhinji u stilu seoske kuće. Nekada utilitarna glavna namirnica, ovi proizvodi sada postižu pristojne iznose za svoj retro izgled, piše Best life.

3. Setovi za sveže sokove

Puno se stvari promenilo u kuhinjama tokom godina — i to nisu samo uređaji i alati koje koristimo. Stručnjaci kažu da neki proizvodi koji su prerasli svoju upotrebu još uvek mogu postići visoku vrednost zahvaljujući nostalgiji.

“Pre mnogo godina, bilo je potrebno imati bokal za sok. Kompletni setovi za sokove, bokali i male čaše za sok s netaknutim simpatičnim emajliranim dizajnom mogu postići cenu od 50 do 100 dolara po setu. Samo pazite da dizajni budu lepi i neoštećeni na svim delovima.”

4. Uređaji iz sredine veka

U prošlim decenijama neki su uređaji bili tako dobro napravljeni da su i danas jednako pouzdani. A ako ste bili dovoljno srećni da ste sačuvali aparate iz prošlosti, možda biste mogli da ih prodate za znatnu svotu.

“Samostojeći mikseri, tosteri i aparati za kafu iz sredine veka mogu se prodavati za stotine ili čak hiljade dolara strastvenim kolekcionarima”, kaže Lindzi Častejn, osnivač bloga The Waddle and Cluck, a prenosi N1.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar