Imate žute mrlje na WC šolji? Evo kako ćete ih ukloniti za 8 minuta

Čišćenje toaleta je zadatak koji se obično rešava izbeljivačem i gomilom ribanja, ali to nije dobra ideja. Pošto je izbeljivač na bazi hlora korozivan, može doći do hemijske reakcije između njega i površine toaletne daske.

To znači da će izbeljivač trajno požuteti boju daske, posebno ako nije razblažen.

Čišćenje WC šolje izbeljivačem povremeno verovatno neće oštetiti dasku, ali kontinuirana upotreba ovog proizvoda će vašu toaletnu dasku požutiti.

Umesto toga, Emili Baron, ekspertkinja za čišćenje u Property Rescue-u, podelila je efikasan predmet koji „čini  magiju“ na toaletima.

Jedan od ovih „magičnih“ trikova za čišćenje je upotreba WD-40. Iako ovaj proizvod nije prva stvar koja ljudima pada na pamet jer se brend često vezuje za odmašćivanje metala, podmazivanje vrata i održavanje vozila, može se pokazati kao „efikasan”.

Naprskate ga na fleke, utrljate i ostavite deset minuta. Ovaj proizvod takođe stvara zaptivanje oko pogođenih područja kako bi se sprečilo da se mrlje zalepe za pore na površini i da se vaša toaletna šolja lako ponovo zaprlja.

Takođe možete koristiti pastu za zube.

Pasta za zube je efikasno sredstvo za čišćenje i oslobodiće se mrlja zahvaljujući blagom abrazivu koji sadrži – kaže Emili za Express.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.