U trendu

Iskusne domaćice imaju sjajan trik za besprekorne zavese: Nakon pranja samo uradite ovo!

Jedan od neizostavnih delova enterijera svakako su zavese, bilo da se na staklenim površinama nalaze kao zaštita od sunca ili kao dekoracija

Zavese daju prostoriji prijatnu atmosferu i štite od znatiželjnih pogleda prolaznika. Prave se od različitih materijala. Prirodni materijali su skuplji i lepši, ali ih je teško održavati. Neki se uopšte ne peru u mašini pa se moraju nositi na hemijsko čišćenje ili ih je užasno teško peglati (npr. zavese od lana) dok su zavese od veštačkih vlakana jeftinije, jednostavne za održavanje (lako se peru i najčešće se i ne moraju peglati).

Nažalost, bez obzira na materijal od kojeg su izrađene, prašina i druge nečistoće brzo se talože na njima, a peglanje je prava muka. Ipak, postoji način koji će vam olakšati život. Popularni kozmetički proizvod vam tu može i te kako pomoći, prenosi Jutarnji.hr.

Ovaj pametan trik osim što će učiniti da izgledaju sjajno, malo će smanjiti taloženje prašine na njima.

Mnogi vlasnici domova tvrde da malo laka za kosu pomaže u održavanju čistoće zavesa i zastora. Jednostavno poprskajte zavese lakom za kosu kako se prašina ubuduće ne bi zalepila za njih. Ali pobrinite se da nanosite lak za kosu samo na nove ili tek oprane zavese – inače bi postupak mogao da uzrokuje zadržavanje postojeće prljavštine. Ali, to nije sve.

Nakon što ste izvadili zavese iz mašine za pranje veša, najbolje je da ih odmah okačite kako bi se izravnale, pre nego se osuše. Peglanje je tada često nepotrebno. Ako još dodate malo laka na zavese, tkaninu će učiniti čvrstom i na kraju izgladiti sve neravnine.

Samo pazite da ne preterujete u količini laka za kosu. Potrebno je samo malo prskanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.