U trendu

Izbacite ih iz kuće: Ovi predmeti donose lošu sreću!

Oslobodite prostor na vreme

Feng šui je drevna kineska veština uređenja prostora koja izričitu pažnju posvećuje životu u skladu sa okruženjem i predmetima koji donose sreću i pozitivne vibracije. Za neke predmete, izričito, tvrde da donose lošu energiju ukoliko se nalaze u kući.

Ovi predmeti se nalaze na listi nepoželjnih:

Razbijeni ili pokvareni satovi

Feng šui upozorava da polomljeni predmeti nikako ne smeju da se nađu u kući, jer predstavljaju nered u životu onih koji provode vreme u tom prostoru.

Razbijeni satovi su naročito loš znak. Sprave koje pokazuju vreme moraju da budu ispravne uvek, kako bi osoba napredovala u životu.

Kaktusi

Loše vesti za ljubitelje kaktusa. Prema verovanju, sv ebiljke koje imaju neku vrstu šiljaka ili bodlji su magnet za loše vibracije. Osim kaktusa, u kućinije poželjno imati agave, dok su ružeizuzetak, jer sadrže male bodlje, za koje se veruje da ne narušavaju harmoniju u domu.

Otvoren kišobran

Raširen kišobran nikako ne biste smeli da unesete u kuću, ako je verovati feng šuiju, jer privlači negativnu energiju i loše vibracije.

Uvenule i suve biljke

Ako želite da živite u prostoru ispunjenom pozitivnom energijom, feng šui nalaže sve suve, beživotne i uvele biljke izbacite iz kuće.

Stari kalendar

Čini se da držanje starog kalendara u domu donosi nesreću isto kao i pokvareni sat. Smatra se da stari kalendar smanjuje prosperitet i skraćuje život.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.