U trendu

Izbacite ove stvari iz doma jer privlače nesreću kao magnet: Prizivaju maler, svađe, pa i bolest

Sujeverja iz celog sveta nas upozoravaju da postoje razni predmeti koji privlače nesreću, od svitaca i napuklih tanjira do boje vrata našeg doma, te ne bi trebalo da uh držimo u svojim domovima.

S obzirom na to da bi posedovanje ovih stvari moglo samo da utiče dodatno na vašu brigu ili sumnju, posebno ako vam stvari ne idu baš najbolje u životu, verovatno se ipak isplati izbegavanje ovih predmeta.

Ogledalo okrenuto prema krevetu

Prema drevnoj kineskoj veštini pogotovo nije dobro ako je ogledalo okrenuto prema krevetu na kome spavate, kao ni ako stoji iznad kreveta. Tako postavljeno ogledalo može biti krivac za  probleme u braku, odnosno poziv nepoželjne osobe koja bi mogla da utiče na razdor u ljubavnom odnosu, tvrde feng šui stručnjaci.

Crna vrata

Drugo feng šui verovanje je da crna vrata pozivaju lošu sreću u vaš dom, te je savet da radije birate neutralne ili jake boje. Međutim ako su vaša vrata okrenuta ka severu, onda su crna vrata prihvatljiva.

Stavljanje cipela na sto

Prema staroj tradiciji kada rudar umre, njegove cipele se stavljaju na sto u znak poštovanja. Ako obuću postavite na sto, smatra se da prizivate smrt.

Personalizovani otirači i prostirke ispred vrata

Da li je ime vaše porodice napisano na otiraču ispred vaših vrata? Vreme je da prostirku zamenite za nešto manje prepoznatljivo. Ovi popularni modeli otirača simbolizuju  goste koji hodaju po imenu porodice. Bolje je da pragovi ostanuprazni i da se porodično ime postavi na nekom visokom mesto – da gosti gledaju na ime podižući glavu, a ne spuštajući je.

Sve što je povezano sa smrću voljene osobe

Možda će biti teško da se rastanete se od stvari preminulih članova svoje familije, ali zadržavanje  čitulje iz novina i drugih podsetnika o smrti, posebno njihovo postavljanje po kući, neće vam poboljšati sreću.

Svici

Možda mislite da je slatko kada vam deca donesu kući teglu svitaca, ali pazite! Prema viktorijanskom sujeverju, kad svici uđu u vaš dom, to znači da će neko uskoro umreti.

Stara metla

Ako se uselite u novi dom, ne nosite staru metlu koju ste koristili u prethodnom domu! Legenda kaže da će stara metla izbrisati staru sreću, a zdrav razum nalaže da se pomoću starih alata za čišćenje mogu uneti štetočine i prljavštine iz vašeg prethodnog stana. Pa možda nije loša ideja da se ponese nova metla, bili sujeverni ili ne!

Polomljeni tanjiri

Još jedna feng šui praksa nalaže da odmah izbacite tanjire koji su napukli ili polomljeni jer ako hranjenje iz polomljenjih tanjira privlači nevolje i neuspehe u vaš život.

Otvoren kišobran

Često se kaže da je otvaranje kišobrana u zatvorenom prostoru loša sreća. Prema ovom sujeveru, koje ima korene u egipatskim legendama, kao i norveškim tradicijama, kada unesete predmet koji štiti vaše telo od kiše, vređate duhove čuvare svoje kuće implicirajući da vam ne treba njihova zaštita.

Koristite jedna vrata

Loša je sreća da uđete u vaš dom kroz jedna vrata, a izađete kroz druga. Trebalo bi da odaberete jedna vrata i držite se njih!. Takođe je peh imati kuću sa prednjim i zadnjim ulazom, tj. vratima, jer Feng šui stručnjaci smatraju da tako pozitivna energija teče pravo iz vaše kuće, piše Telegraf.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar