Izbegnite havariju na vreme: Ovu 1 stvar nikad ne bacajte u WC šolju

Znate li koje su to stvari koje nikad ne biste smeli bacati u WC šolju, iako mnogi to često čine?

Vlažne maramice su jedan od najčešćih krivaca. Stvar je u tome da ih većina ljudi baca u WC šolju, ali trebalo bi koristiti specijalno dizajnirane maramice za tu namenu.

Ali, lista se nastavlja – od jastučića za uši do masnoća i kose, sve ovo može da se nakupi i stvori probleme u vašim cevima. Na primer, obični papirni ubrusi koji koristimo u kuhinji su deblji i teže se razgrađuju od toalet papira, što ih čini neprijateljima odvodnih sistema. I ne samo to, ulošci i tamponi su napravljeni da apsorbuju tečnost, ali neće se razgraditi u vodi, čime mogu stvoriti ozbiljne blokade u odvodu. Pamučni štapići i kuglice takođe su često krivci za začepljenje cevi, kao i konci i trake za zube koji se ne razgrađuju.

A kondomi? Napravljeni su od omaterijala koji se ne razgrađuju lako, i mogu prouzrokovati ozbiljne probleme u vašem sistemu za odvodnjavanje.

Pažljivo sa lekovima! Ispuštanje lekova u WC šolju može kontaminirati vodu i imati dugoročne posledice po životnu sredinu.

I šta je sa uljem i mašću iz tiganja? Oni se stvrdnu i stvore probleme u cevima, čak i u sistemima za prečišćavanje otpadnih voda.

I naravno, čak i čišćenje četke za kosu može dovesti do problema ako je bacate u WC šolju.

Zapamtite, bacanje ovih stvari u toalet može dovesti do blokada, skupih popravki i ozbiljne štete za životnu sredinu. Stvar je u tome da je uvek bolje koristiti odgovarajuće načine za odlaganje otpada kako biste izbegli nepotrebne probleme.

(24sata.hr)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.