U trendu

Izbegnite pojavu neprijatnih mirisa u frižideru: 1 čudotvorni kuhinjski sastojak čuva sve namirnice

Nekad su neprijatni mirisi iz frižidera toliko uporni da čak i kad ga ispraznite i oribate, oni su opet tu. Jedan od glavnih uzroka toga su namirnice koje stoje dugo i vrlo često im je istekao rok trajanja ako ste zaboravili na njih.

Ipak, koliko god da pazite, neminovno je da se nekad pojavi neki uporan miris, a postoji jednostavan trik pomoću kog ćete ga se rešiti. U pitanju je svemoguća soda bikarbona.

Ono što treba da uradite je da izvadite sve namirnice sa polica. U litar tople vode rastvorite jednu punu kašiku sode bikarbone i ovom rastvorom detaljno prebrišite svaku policu. Takođe je važno da detaljno obrišete i vrata, ali i gumu na vratima, kao i držače na policama.

A kako biste sprečili ponovnu pojavu mirisa, potrebno je samo da ostavite šoljicu napunjenu sodom bikarbonom da stoji u frižideru i apsorbuje sve mirise i uz to, sprečiće da namirnice primaju miris jedna od druge.

Ovako ostavljena soda bikarbona imaće efikasan učinak najviše dva meseca, nakon čega biste trebali da je zamenite svežom. Najbolje je da posudu držite na srednjoj polici u samom dnu frižidera, piše Glossy.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar