U trendu

Iznenada se najavljuju gosti? Evo kako da lako i efikasno počistite kuću za svega 30min

Lako i efikasno počistite kuću!

Kada najavljujete dolazak društva, svaka domaćica želi da njen dom blista, ali ponekad vremena za temeljno čišćenje nema ni za lek. No, postoji način da za samo pola sata napravite vidljivu razliku i dočekate goste u prijatnom okruženju.

Prva stanica na putu do čiste kuće je kupatilo. Prljavština i dlake koje se tamo nakupljaju mogu brzo postati noćna mora svake domaćice. Ali, vaše kupatilo može zablistati za samo pola sata u tri koraka. Prskajte sredstvo za čišćenje na najprljavija mesta u kupatilu i ostavite da deluje desetak minuta, a zatim obrišite sve i operite podove.

Kada očekujete goste, važno je dati prioritet čistoći zajedničkih prostorija. Odaberite gde će vaši gosti provoditi većinu vremena i usredsredite se na čišćenje tih delova. Organizacija je ključna, pa sredite jastuke na kauču i složite ćebad ili prekrivače. Takođe, prilagodite osvetljenje – sveće za večernje goste ili prirodna svetlost za dnevne.

Kada vam je potrebno brzo čišćenje, mali ručni usisivač postaje vaš najbolji prijatelj. Prođite kroz ceo dom i usisajte sve vidljive ostatke, posebno one na tamnijim površinama.

Konačno, ne zaboravite na kuhinju. Izbacite smeće, promenite krpice, organizujte prostor i pregledajte frižider. Čistite radne površine i aparate, koristeći sredstvo od sirćeta i vode. Sada ste spremni za doček gostiju, a vaša kuća izgledaće čisto i uredno, bez obzira na vreme koje ste imali na raspolaganju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.