U trendu

Izvor su prašine i bakterija: Kada čistite vaš dom, ovo su mesta koja često previđate

Kada je u pitanju čišćenje, postoje neka skrivena mesta koja često zanemarujemo, a koja zahtevaju pažnju kako bi naše domaćinstvo bilo zaista čisto. Joshua Warren, koji se bavi čišćenjem, deli svoje stručno znanje o ovim mestima koja često previđamo, prenosi avaz.ba

1. Sušilica: Prvo mesto na koje treba da obratite pažnju je sušilica. Čišćenje filtera za dlačice i korišćenje specijalnih dodataka za usisivače pomoći će u uklanjanju svih ostataka i održavanju sušilice u optimalnom stanju.

2. Zavese: Čišćenje zavesa može biti zahtevan posao, ali korišćenje četkastog nastavka na usisivaču može olakšati uklanjanje prašine i ostataka.

3. Lajsne i stolarija: Koristeći mekanu četku na usisivaču, možete efikasno ukloniti prašinu sa lajsni i drugih drvenih površina u vašem domu.

4. Fiksna presvlaka: Redovno usisavanje presvlaka na nameštaju je ključno kako bi se sprečilo nakupljanje prašine i prljavštine, čuvajući tako izgled i stanje nameštaja.

5.Plafoni: Dugačka cev usisivača je odličan alat za čišćenje plafona i teško dostupnih mesta, a mekana četka će osigurati da ne oštetite boju.

6. Osvetljenje: Mekana četka na usisivaču može biti korisna za čišćenje svetiljki i drugog osvetljenja bez rizika od oštećenja.

7. Dušek: Održavanje čistoće dušeka je važno za zdrav san. Korišćenje produžetka za usisivač može pomoći u uklanjanju prašine i ostataka sa površine dušeka.

8. Električni uređaji: Usisivač sa mekanom četkom može efikasno očistiti električne uređaje bez potrebe za vodom ili hemikalijama.

9. Roletne: Koristeći četkasti nastavak, lako možete očistiti roletne i održavati ih čistim duže vreme.

10. Fioke i ormari: Usisivač je takođe koristan za čišćenje fioke i ormara, sprečavajući nakupljanje prašine i krhotina.

Sada kada imate detaljan pregled, možete temeljno očistiti svoj dom bez zanemarivanja ovih važnih, ali često zaboravljenih područja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.