U trendu

Jastuci sa memorijskom penom ne bi trebalo da se peru, ključno je da uradite ovo

Jastuke koristimo svakodnevno i retko ko može da zamisli da uveče ne spusti glavu na njih i odmori od napornog dana. Zato je jako važno da oni budu kvalitetni.

Međutim, šta kada je u pitanju njihovo održavanje?

Stručnjaci savetuju da ih peremo prema uputstvu, minimum dva puta godišnje. Ali, kada na njima ne postoji jasno ispisano uputstvo, onda ih obavezno perite u mlakoj vodi i uključite program za osetljive tkanine sa obaveznim ispiranjem hladnom vodom.

Da li to važi za sve jastuke?

Međutim, kada je reč o jastucima sa memorijskom penom, stvar je malo drugačija i malo problematičnija. Naime, njih ne možete da perete u mašini za veš, ali možete da operete njihovu jastučnicu.

Ono što je potrebno da uradite, kako biste se rešili prašine iz memorijskog jastuka, jeste da ga usisivačem dobro usisate sa obe strane nakon što skinete njihovu zaštitnu jastučnicu.

U slučaju da se na vašem memorijskom jastuku pojave fleke, deo na kome se fleka pojavila, očistite razblaženim deterdžentom i isperite ga vlažnom krpom. Jastuk zatim ostavite da se osuši na vazduhu, pa tek onda navucite jastučnicu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar