Jedna stvar donosi zlo u kuću: Nema ništa gore od ovoga, priziva bolest jednom članu porodice

Kada bez ikakvog razloga slika padne sa zida, a taj pad nije uzrokovan nikakvim zemljotresom to znači da stiže zlo i da bi trebalo da se čuvate

Srbiji su narodna verovanja i te kako zastupljena, ali više kako bi se održavala veza sa običajima i tradicijama prošlih vremena.

Ipak, iako se mnogi od nas ne bave ovakvim stvarima, pročitajte koje smo to predmete i situacije u porodičnom domu zanemarivali, a naši preci bi i te kako obratili pažnju na njih.

Nekada se verovalo da nameštaj koji pucketa znači da će se neko u kući uskoro razboleti, a da će kada makaze padnu na pod i zabodu se biti svađe. I so je simbol za svađu, pa ako se prospe po stolu brzo je morate pokupiti nožem u tanjir!

Ono što je pak, zastupljeno i što svi znamo jeste da se za lek ne treba zahvaljivati, ali nismo znali zašto? Pa, sujeverja kažu da vam u tom slučaju neće pomoći.

Posuđe ste sigurno barem nekoliko puta u životu slomili, ali nema razloga za brigu jer to znači da će nakon polomljenog tanjira uslediti sreća i blagostanje, pa se veruje da „što sreća više ulazi u kuću, to staklo i porcelan više pucaju“.

Kada bez ikakvog razloga slika padne sa zida, a taj pad nije uzrokovan nikakvim zemljotresom to znači da stiže zlo i da bi trebalo da se čuvate.

Takođe, prizivanje bolesti u kuću događa se kada stavite obuću na sto!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.