Jedno crveno voće privlači blagostanje: Držite ga samo ona ova 2 mesta u kući, simbol je sreće i prosperiteta

Okruglog je oblika i u sebi ima na stotine živahnih semenki nalik na dragulje.

Drevna kineska veština Feng šui donosi savete kako da u svom domu aktivirate dobru, pozitivnu energiju i time sebi ali i svojoj porodici obezbedite mir i blagostanje. Stručnjaci za ovu oblast često dom oplemenjuju simbolima prirode i kad su u pitanju biljke najčešće se misli na cveće.

Međutim, verovali ili ne i određene vrste voća mogu simbolički da donesu prosperitet pokretanjem pozitivne energije.

Crvena boja

Jedna od vrlo cenjenih voćki kod stručnjaka za Feng šui je nar. Ovo voće jarko crvene boje okruglog oblika u sebi ima na stotine živahnih semenki nalik na dragulje. Ove semenke daju naru značenje plodnosti i sreće za one parove koji žele decu.

Simbol je či energije, voće koje simbolizuje ciklus života i ponovnog rađanja, držeći seme koje kasnije može doneti više ploda. Boja nara povezuje se sa energijom vatre, koja je povezana sa inspiracijom i prepoznavanjem, pa na poslovnom planu može doneti brdo plodnih ideja i uspešnih projekata, piše sajt Sprus.

Crvena boja se smatra za oličenje vitalnosti i najpopularniju boju za detalje u Feng šuiju. Danas je nar lako kupiti u bilo kom marketu, a nekad se smatrao za vrlo redak i dragocen plod. U kineskoj mitologiji kao simbol potomstva činio je trijadu sa jabukom i breskvom. Jabuka je bila oličenje zdravlja i vitalnosti a breskva dugog života pa ne čudi što su upravo ove tri voćke činile moćno Feng Šui oruđe za prizivanje bogatstva u domu bez obzira da li želite decu ili uspešan posao.

Prema savetu stručnjaka za Feng šui ukoliko želite dete u spavaćoj sobi postavite slike nara ili samu voćku što bliže krevetu. Ukoliko pak želite da inspirišete prosperitet i ideje, stavite korpu sa narom u kuhinju koja je inače u domu povezana sa bogatstvom. Takođe, motiv nara se može videti u kancelariji ili radnoj sobi, kao simbol izobilja i inspiracije u karijeri ili poslu.

Nar je superhrana

Nar nije ni malo slučajno dobio mesto u drevnoj kineskoj veštini. Ovo voće se zbog svojih pozitivnih uticaja na zdravlje čoveka često zove u superhrana. Ima vrlo malo kalorija i masti a puno vitamina pre svega C, vlakana i minerala.

Nar je bogat antioksidansima koji pomažu u zaštiti ćelija od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima, pomaže kod upale a vrlo je koristan i za zdravlje srca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.