Jednostavan trik da se rešite vlage: Potrebna su vam samo 2 svakodnevna predmeta, trik oduševio milione

Vlaga se brzo može pretvoriti u buđ i predstavljati pretnju vašem zdravlju

Probuditi se zimi i pronaći vlagu u svom domu može biti frustrirajuće. Može biti teško da sprečite nastajanje vlage kada temperatura padne, međutim, postoje neke efikasne i jeftine metode za rešavanje ovog problema, prenosi Mirror.

Srećom, jedna korisnica TikTok-a objasnila je kako se rešiti vlage s prozorskih površina s dve svakodnevne stvari. Prenoseći video na svoj TikTok nalog @fenrahalesari, podelila je savet koji ju je naučila njena mama, a koji uključuje so i pesak za mačke.

@fenrahalesari

Damp Home ? My mum taught me this trick! #lifehack #damphome #damp #renovation #newhome #building #mumhack #dehumidifier #water #foryoupage #cheap #bargin #moneysavinghack #moneysavingtips

♬ original sound – Fenrah

Za prvi trik, Fenra je pokazala da ako sipate kuhinjsku so u plastičnu posudu, ona će upiti vlagu. Slično tome, ako stare čarape i najlonke napunite peskom za mačke i stavite ih po kući, one bi trebalo da obave isti posao.

Fenra je zatim objavila drugi deo videa, otkrivajući šta će se dogoditi nakon toga. Pokazujući kutiju sa soli nakon četiri do pet nedelja, Fenra je objasnila: ‘Ovako so obično izgleda. Možete videti da ima nešto tečnosti’.

@fenrahalesari

Reply to @shielinghide Part 2 Dehumidifier hack. Im told you can just dry out the cat litter too but I’ve not tried it #lifehack #dehumidifier #damp #renovation #DIY #damphome #moisture #usefultips #part2 #mumhack #newhome #cheap #moneysaving #moneysavingtips #bargin #moneysavinghack #tips

♬ original sound – Fenrah

Ako je so grudvičasta i vlažna, Fenra kaže da je definitivno vreme da je uskoro promenite. Dodala je: ‘Možete malo protresti kutiju. Smatram da to pomaže’. Nakon nedelju dana, proverite mačji pesak i ako je stvarno zgrudvan od vlage, potrebno ga je promeniti. Fenra je dodala: ‘Samo nastavite da proveravate prostor i trebalo bi da bude dobro’.

Mnogi korisnici društvenih mreža bili su oduševljeni ovim jednostavnim trikovima. Jedna je osoba upitala: ‘Ovo je neverovatno! Da li ih menjate svakih pet nedelja?’, na što je Fenra odgovorila: ‘Samo pazim na to koliko je područje vlažno! Na nekim mestima treba više menjati nego na drugima’. Drugi je je dodao: ‘Koristio sam trik s čarapom u svom autu. Stvarno deluje. Radio sam to godinama u statičnim karavanima. I so deluje jako dobro’.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.