U trendu

Jednostavno i jeftino – možete značajno smanjiti troškove grejanja, ako ovo uradite

Napravite li dobru izolaciju kuće ili stana, troškovi grejanja mogu se smanjiti od 15 do 20 odsto, kažu stručnjaci koji se bave uvođenjem centralnog grejanja.

Ako govorimo o kući, to prvenstveno znači da je važno postaviti kvalitetnu fasadu, ali i izolaciju u podrumu i na tavanu, kako s te dve strane u kuću ne bi ulazio hladan vazduh.

U višestambenim zgradama s većim brojem stanova korisno je voditi računa o tome da redovno održavamo stolariju, odnosno da zamenimo prozore i vrata koji ne „dihtuju“ kako treba.

Nije nužno da se drvena stolarija zameni za PVC, jer kad je drvo dobro održavano i bez oštećenja, ono može da pruži odličnu termoizolaciju.

Ako nemate novca za veće renoviranje, svakako vredi razmisliti o nabavci traka za zaptivanje prozora i vrata, kojima ćete sprečiti da kroz njih ulazi hladan vazduh.

Trake se postavljaju lako pa ne trebate da plaćate majstora, ali treba imati na umu da se s vremenom na nekim delovima mogu istrošiti, pa je svake godine dobro proveriti treba li ih zameniti. Ako o tome vodite računa, računi za grejanje sigurno će biti manji, prenosi 24sata,hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.