U trendu

Jeftin trik koji će vas spasiti: Evo zašto u kupatilo treba staviti pirinač

Kupatilo je jedno od najprljavijih mesta u domu i njegovom čišćenju posvećujemo veliku pažnju. Da li ste znali da pirinač zapravo može pomoći u sprečavanju tvrdoglavih mrlja?

Iako postoje brojna sredstva za čišćenje, često je potrebno osloniti se na alternativne metode čišćenja jer standardne ponekad nisu dovoljno efikasne. Očekivano, u kupatilu se nakupljaju velike nakupine kamenca, posebno na umivaonicima, slavinama, u kadama i tuševima.

Posebno teško može biti sprečiti stvaranje crnih tačaka u fugama između pločica, ali i na drugim mestima u kupatilu. Pored toga, takve mrlje i kanalizacija često izazivaju širenje neprijatnog mirisa kroz kupatilo.

Dobra vest je da ovaj problem možete rešiti na jednostavan način. Uzmite običnu hiruršku masku i širom je otvorite na jednom kraju tako da izgleda kao vreća.

Unutra prvo stavite pirinač, pa malo deterdženta, zatvorite sve konopcem od maske koju ste isekli. Posle toga, pričvrstite tu masku negde blizu WC šolje. Pirinač će apsorbovati vlagu koja se stvori i tako smanjiti stvaranje kamenca i drugih mrlja, piše N1.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar