U trendu

Jeste li znali čemu služi fioka u frižideru? Nije za ono što mislite

Većina nas nakon kupovine stavlja voće i povrće u fioku frižidera, nadajući se da će što duže ostati sveže. Ali jedna korisnica Fejsbuka izazvala je veliku pometnju kada je na svom frižideru pronašla tajnu etiketu zbog koje je sve što zna o čuvanju hrane morala da preispita.

Shvatila je da su ona i svi ostali godinama stavljali povrće na pogrešno mesto u frižider. Njeno otkriće dovelo je do velike debate na internetu.

Ona je 2020. podelila fotografiju na Fejsbuk grupi „Mame koje čiste“. Na fioci je bila nalepnica na kojoj je pisalo: „Nemojte čuvati voće ili povrće u fioci frižidera, može se smrznuti“.

Korisnici su zaključili da ima smisla zašto se njihovo povrće ponekad smrzava, prenosi The Mirror Online.

Jedan korisnik je odgovorio: „O, zato mi se povrće smrzava“. Drugi korisnik se javio: „Uvek sam koristio ovu fioku za voće i povrće.“

Neki tvrde da je fioka namenjena za meso, a ne za sveže voće i povrće. Jedna osoba je prokomentarisala: „Meso uvek treba da bude na dnu frižidera, jer ako iscuri na stvari koje se ne kuvaju, možete se otrovati.“

Ali Mimi Morlei, glavni kuvar u HelloFresh, uskočila je da razjasni zabunu. Ona je objasnila da voće i povrće treba držati na donjoj polici frižidera, piše Ekspres, a prenosi N1.

Naime, svaka fioka ima određenu namenu. Mimi je objasnila: „Svaka fioka ima svoju posebnu namenu, pri čemu je jedna dizajnirana da stvara visoku vlažnost, a druga da stvara nisku vlažnost. Voće i povrće koje je najbolje servirati hrskavo i koje može biti osetljivo na gubitak vlage, kao što su kupus, šargarepa i jagode, treba da se čuvaju u fioci sa visokom vlažnošću da bi se izbeglo uvene.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar