U trendu

Kada vidite ovu stonogu ni slučajno je ne ubijajte: Evo i zašto

Sa toplim danima one kao da opsedaju celu kuću, a uglavnom ih nalazimo u kupatilu i podrumu. Iako teško da postoji gadniji prizor od ove stonoge na zidu, pre nego što zamahnete papučom na nju, znajte da je to poslednja stvar koju treba da uradite.

Da se razumemo, niko ne voli da mu ovakva bića gmižu po kući. Ali baš zato treba da ostavite ove stonoge na miru, jer one uništavaju sve ostale grozne bube.

Foto: Judy GallagherCC BY 2.0

Naziva se štitonosna striga i ona traži vlažna mesta u kući i vrebaju plen, a poslastica su joj bubašvabe, termiti, paukovi, ali ne libi se da ukloni baš sve što gmiže po vašoj kući.

Ove stonoge uništavaju ostale bube uz pomoć dve stvari – neverovatno su brze, a pritom im prve dve nožice služe kao kandže sa otrovom (ne brinite, time mogu da ubiju druge bube, ali vama ne mogu da naškode). Uz to imaju jako brz metabolizam što znači da su stalno gladne i uvek u potrazi za novim zalogajem.

Ako ih i pored ove informacije ne želite za cimera, uhvatite ih u neku teglu i izbacite napolje, i obavezno popunite sve rupe u zidovima i na kući odakle mogu da uđu, prenosi Blic Žena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar