U trendu

Kako brzinski odlediti zamrzivač bez napornog ribanja lopaticom

Jedan od najdosadnijih kućnih poslova je odmrzavanje velike količine leda iz zamrzivača i njegovo skidanje sa ivica plastičnim lopaticama. Led se obično nakuplja ako imate stari tip frižidera ili često otvarate zamrzivač, a najgore je kad vam vrata slučajno ostanu otvorena duže vreme. Donosimo savete kako ga se brzo i bez muke rešiti.

Kao prvo, obavezno prvo frižider isključite iz struje i otvorite vrata zamrzivača. Led se može sam otopiti, ali za to će mu trebati od najmanje tri pa i do osam sati, ako je reč o većoj i jako zapuštenoj komori za led. Postupak možete ubrzati na dva načina.

Prvi je da u zamrzivač stavite posudu s vrućom vodom. Ona će ubrzati topljenje leda, a kad se voda ohladi zamenite je novom koja je vrela.

Drugi, još brži način je koristiti fen za kosu, koje će lako otopiti led. Pri korišćenju ove metode morate jako paziti da fen nikada ne dođe u kontakt s ledom ili vodom zbog mogućnosti stvaranja kratkog spoja. Dakle, možete ga koristiti na udaljenosti od otprilike 30 centimetara. Vrući vazduh iz fena će otopiti veći deo leda, a tvrdokorne komade će omekšati pa ćete ih lako moći izbaciti lopaticom, prenosi Jutranji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)