U trendu

Kako da brzo oribate kalup za mafine? Ovo je najprostiji način, uvek ćete to raditi

Čišćenje kalupa i plehova domaćice preziru, ali imamo način kako da vam taj nemili posao olakšamo

Ako mafine ne pravite samo zato što vam teško pada da čistite kalup – koji je veoma teško očistiti. Iako su oni odlični i za doručak, čak i ako stavljate papirnate korpice ili ih obilno premažete puterom, čak i čišćenje zapečenog testa ili pak jaja u uglovima kalupa dovoljno je da odaberete nešto drugo. Zato je savet kako očistiti kalup za mafine i više nego koristan. I to uz pomoć rerne.

Za ovu kuhinjsku akciju pripremite:

  • Soda bikarbonu
  • Deterdžent za suđe
  • Sunđer
  • Čelična žica (u slučaju da još ima ostataka)

A zatim prionite na posao:

Zagrejte rernu na 175 stepeni. Pomešajte dve kašike sode bikarbone u bokalu s vrućom vodom i mešajte dok se soda bikarbona ne otopi. Smesu sipajte u prljav kalup za mafine i to tako što ćete ispuniti svaku rupu do otprilike tri četvrtine. Stavite kalup u rernu na oko 20 minuta. Izvucite ga sačekajte da se kalup ohladi.

U sudoperi potom operite kalup sunđerom i deterdžentom za posuđe, i to tako da ne ogrebete teflonski sloj kalupa. Toplota rerne i para trebalo bi omekšaju zagorelu hranu i svi ostaci bi trebalo lako da se skinu. Čeličnom žicom možete da oribate samo gornji deo kalupa, prostor između rupa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.