U trendu

Evo šta će se dogoditi ako zaledite deterdžent za sudove: Uštedećete vreme i novac, a ovaj uređaj će biti kao nov (video)

Kada odvojimo vreme za sređivanje svoje kuhinje, znamo da nam je čišćenje rerne jedan od najomraženijih zadataka. Nagoreli ostaci hrane i masnoće savršeno oblažu rešetku, tepsije i zidove rerne. Naročito kada pomislimo na ribanje rešetke, ono ume da bude izuzetno zamorno.

Grubo ribanje može oštetiti delove pećnice. Često su tepsije i rešetke fabrički premazani specijalnim bojama koje smanjuju lepljenje. Trljanje sunđerom ili žičanom četkom može ih izgrebati i oslabiti njihovu funkciju. Zato je ovaj trik sa tečnošću za pranje sudova neprocenjiv!

Samo uzmite silikonski kalup za led i sipajte u njega deterdžent, zatim stavite kalup u zamrzivač preko noći. Tečnost za pranje sudova mora da se zamrzne da bi zadržala oblik kocke.

Kada prethodno zamrznuta tečnost počne da se polako rastvara, ona efikasno uklanja masnoću i osušene ostatke hrane i sve to bez nepotrebnog ribanja i upotrebe sunđera ili žičanih četkica.

Kocke od deterdženta će se uspešno nositi sa prljavštinom na svim površinama i na kraju samo sve obrišite mokrom krpom kako biste temeljno isprali tečnost iz rerne.

Rešetku je najbolje da isperete pod tušem u kadi. Pranje rešetke za rernu je neprijatno zbog njene veličine, jer ako to činite u sudoperi često se završava omanjom poplavom u kuhinji. Zbog toga je pranje bolje premestiti u kupatilo, mnogo je više prostora u kadi ili tuš kadi.

Isecite sunđer kao što je prikazano u videu iznad, jer će vam tako biti neuporedivo lakše pranje rešetke. Tako isečeni sunđer će doći do najmanjih uglova rešetke i očistiti je sa svih strana, bez besomučnog ribanja, uz kocku deterdženta, sva prljavština će se skinuti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.