U trendu

Kako da očistite sobna vrata: Ovaj rastvor će ukloniti sve masne mrlje i fleke, a neće oštetiti farbu

Jedan od elemenata koji svakodnevno koristimo, a na koji, čini se, najmanje obraćamo pažnju jesu sobna vrata. Mnogima njihovo čišćenje predstavlja pravu glavobolju.

Sobna vrata i kvake dodirujemo svakodnevno, pa na njima ostaju prljavi, masni tragovi, a na dnu su često i tragovi obuće kojom slučajno dodirujemo njihovu površinu.

To se posebno primećuje na belim vratima, a kakva god da su korisno je znati kako možete da ih očistite, a da pri tom ne oštetite farbu.

Za početak kvake možete dezinfikovati s vremena na vreme, pa i svakodnevno pomoću alkohola. Naprskajte alkohol na ubrus ili pamučnu krpu, a onda obrišite sve kvake i brave na vratima.

Kada počnete da čistite vrata, pre svega uklonite prašinu koja se možda teže vidi, ali je sigurno tu. Prvo iskoristite suvu krpu ili meku četkicu, a onda vlažnom krpom prebrišite sve.

Za pranje fleka iskoristite tečnost za pranje sudova. U litar mlake vode sipajte supenu kašiku deterdženta za suđe i izmešajte. Ovaj rastvor će ukloniti masne mrlje i fleke sa vrata, a neće oštetiti farbu.

Vrata na kraju prebrišite vlažnom krpom.

Za tvrdokornije mrlje iskoristite mešavinu alkoholnog sirćeta sa mlakom vodom. Na litar vode stavite 200 ml sirćeta.

Jednom kada detaljno očistite sva vrata, lakše će vam biti da ih svakodnevno održavate. Fleke uklonite čim nastanu, kako se ne bi skorele.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar