U trendu

Kako da prebacite klimu na grejanje: Nije dovoljno samo jedno dugme, a postoji caka za brže zagrevanje

Jesen kao da je odjednom nastupila, te je vreme da se uključi i grejanje. Ukoliko je klima vaš izbor, a niste sigurni kako da je, sa hlađenja, prebacite na grejanje, evo prostog objašnjenja postupka, piše citymagazine.danas.rs.

Iako deluje prosto, promena toplote vazduha koji izduvava klima može biti komplikovan proces. Možda ste više puta bili u situaciji da vam nije uspelo, a postoji prosta caka za koju mnogi ne znaju.

Da bi vaš uređaj mogao da greje i da hladi, mora da bude split sistem model, što znači da može da se prebaci u sistem grejanja.

Nije dovoljno da samo povećate temperaturu, već da kliknete dugme „mode“. To je komanda koja menja funkcije vašeg klima uređaja i prebacuje ga sa hlađenja na grejanje i obrnuto. Nakon što ste kliknuli pomenuto dugme, morate da odete na malu ikonu na kojoj je sunce ili natpis „heat“. Izgled ikonice zavisi od modela klima-uređaja.

Ono što takođe mnogi ne znaju, to je pravilo za podešavanje temperature. Ukoliko želite da vam temperatura bude 26 stepeni, onda je potrebno da klimu namestite na 28. Mnogi su se žalili da klima ne zagreva sobu na temperaturi koja je označena, već na manje stepeni. Zato je caka da uvek stavite dva stepena više od one koju želite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar