U trendu

Kako da vaš parket izgleda kao nov – otkrijte tajni trik za uklanjanje ogrebotina!

Ovo su tri odlična trika za uklanjanje ogrebotina na parketu – biće kao nov posle ovoga!

1. Popunjavanje pukotina voskom: Ako imate ogrebotine ili površinske oštećenja na parketu, možete ih ukloniti poliranjem. Ova tehnika je posebno korisna za parkete s voskom, uljem ili lakom. Samo nanesite odgovarajući proizvod za poliranje na meku krpu i nežno utrljajte u ogrebotinu dok ne nestane. Popunjavanje ogrebotina voskom ili drugim proizvodima za negu podova može sprečiti dalja oštećenja i produžiti vek trajanja vašeg poda.

2. Poliranje orahom: Isprobajte ovaj jednostavan trik – uzmite orah iz ljuske i prerežite ga na pola. Trljajte ogrebotinu dijagonalno s komadom oraha, omogućavajući drvetu da upije ulje oraha. Kada osetite da je drvo upilo ulje, snažno utrljajte područje prstima kako biste zagrejali površinu. Ostavite tako desetak minuta, a zatim pređite preko ogrebotine krpom od mikrovlakana kako biste postigli sjajni finiš.

3. Mešavina maslinovog ulja i sirćeta: Pomešajte 3/4 šoljice maslinovog ulja sa 1/4 šoljice alkoholnog sirćeta. Nanesite ovu mešavinu na ogrebotinu i sačekajte da se osuši. Nakon što se osuši, obrišite površinu krpom od mikrovlakana kako biste postigli sjaj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.