U trendu

Kako krute peškire koji grebu ponovo pretvoriti u mekane i pahuljaste?

Ekspertkinja za pranje veša Aljaska Greni otkrila je kako da krute, grube peškire ponovo pretvori u mekane i  pahuljaste, prenosi Ekpress.

Aljaska je na svom YouTube kanalu rekla: „Da li su vaši peškiri grubi i tvrdi? Jednostavno više nisu mekani niti prijatni na vašoj koži… Pa, pokazaću vam način da vratite peškire tako da opet budu mekani i vazdušasti“.

Aljaska je objasnila da peškiri postaju grubi za kožu kada se previše deterdženta stavi u mašinu za pranje veša. „Deterdžent se nakuplja i zaglavljuje u vlaknima, tako da morate da se oslobodite tog ostatka“, objasnila je ona.

„Druga stvar koju treba zapamtiti je da nikada ne sušite svoje peškire u mašini. Ponekad ih ljudi stavljaju u mašinu za sušenje i ostavljaju ih tamo dugo vremena nakon što se osuše“, dodala je ona.

Deterdžent i mašina za sušenje mogu oštetiti tkaninu

„Toliko su se ’pekli’ da može oštetiti niti tkanine, pa evo šta treba da uradite da peškiri budu mekani i pahuljasti“, istakla je ekspertkinja.

Aljaska je savetovala da se u mašinu za pranje veša stavljaju samo peškiri iste boje, ako je moguće. „Ne želite da ih puste ili izblede“, rekla je.

Greni je otkrila da nakon stavljanja peškira u mašinu za pranje veša u bubanj stavlja jednu šolju alkoholnog sirćeta.

„To je to! Nemojte dodavati deterdžent ili bilo šta“, upozorila je.

Peškire zatim treba oprati tokom ciklusa ključanja da biste isprali višak deterdženta koji se zalepio za vlakna peškira. „Kada je pranje završeno, stavite peškire u mašinu za sušenje i izvadite ih čim se osuše“, istakla je Aljaska.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar