Kako odmah ukloniti ogrebotine na autu: Imate kod kuće sve što vam treba, a farba će biti kao nova

Ako imate ovaj problem, pogledajte ovu metodu koja bi vam možda mogla pomoći.

Ogrebotine na farbi automobila mogu biti izazvane raznim faktorima, a šta god da ih je izazvalo, čak i najsitnije nam ne daju mira. Farbanje kompletnog automobila, uz to što je skupo, često je i bespotrebno kod manjih ogrebotina jer se problem ponekad može rešiti uz ovaj jednostavan trik.

Sve što vam je potrebno jeste – pasta za zube.

Kako ukloniti ogrebotinu s automobila pastom za zube?

Najpre pređite noktom preko ogrebotine kako biste utvrdili je li ona površinska ili dublja. Ukoliko se nokat ne zakači za ovu liniju, znači da je ona samo na površini i može da se prikrije običnom pastom za zube, piše Glossy.
Ako se pak zakači, u pitanju je dublja ogrebotina i biće vam potrebna pomoć profesionalca kako biste je uklonili ili makar neki proizvod osmišljen namenski za to.

Imajte u vidu da je najbolji izbor pasta za zube koja se koristi za izbeljivanje, ali će bilo koja biti od pomoći.

Korak po korak uputstvo za uklanjanje ogrebotina

– Operite i osušite ogrebotinu i područje oko nje.
– Kada ste sigurni da je ono veoma čisto i suvo (jer će trljanje prljavštine samo pogoršati stanje!), nanesite četvrtinu tube paste za zube na vlažnu krpu od mikrofibera. Krpa treba da bude tek malo vlažna, nikako mokra.
– Utrljajte kružnim pokretima pastu na ogrebotinu krpom (nikako tukom da ne biste još više oštetini boju).
Ponavljajte to dok se pasta dobro ne rasporedi po površini.
Moraćete da izvršite pritisak, ali se trudite da ne preterujete.
– Nakon toga temeljno isperite višak paste za zube: najbolje je da je poprskate crevom, pa prosušite čistom krpom od mikrovlakana.
– Ukoliko je ogrebotina i dalje tu, ponovite postupak. Ponekad je potrebno ponoviti ga dva puta, a ne bi trebalo na ovaj način tretirati ogrebotinu više od triput jer možete oštetiti premaz.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.