U trendu

Kako olakšati sebi i zapravo uživati u čišćenju! Trik koji će vaš dom pretvoriti u oazu svežine i lepote

Savetuje se da započnete s najzahtevnijim zadacima.

Za mnoge, veliko prolećno čišćenje je tradicionalna aktivnost osvežavanja, čišćenja i uređenja životnog prostora, bacanja nepotrebnih stvari i pripreme doma za predstojeće toplije mesece. Iako redovno čistimo dom tokom cele godine, prolećno čišćenje je savršena prilika da posvetimo više pažnje nekim zapuštenim delovima doma.

Veoma je važno da unapred isplanirate prostor i redosled kojim ćete čistiti. Trik je u tome da na taj način nećete ništa zaboraviti i moći ćete efikasnije da izvršite prolećno čišćenje. Pre samog čišćenja, preporučuje se da nastavite s organizovanjem stvari. Razmislite šta vam je zaista potrebno i oslobodite se ostatka kako bi prostor „disao“.

Kada je organizacija rešena, preporučuje se da krenete s najzahtevnijim zadacima. Bilo da je u pitanju pranje podova ili prozora ili nešto drugo, trik je u tome da je bolje je što pre rešiti zadatke koji će oduzeti najviše vremena i energije, umesto da becsiljno tumarate kroz dom jureći sitnice koje samo oduzimaju vreme.

Pokušajte sebi stvoriti prijatne uslove kako biste ovu aktivnost učinili zabavnijom. Izaberite svoju omiljenu listu pesama, pojačajte jačinu zvuka i prolećno čišćenje može da počne.

(avaz.ba)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.