U trendu

Prolećno čišćenje kuće: Ovo je lista predmeta koje odmah treba zameniti, a 3 iz kupatila hitno bacite!

Prolećno čišćenje kuće: Ovo je 10 predmeta koje odmah treba zameniti, a 3 iz kupatila hitno bacite!

Proleće je savršeno vreme za veliko čišćenje i osvežavanje doma. Neki predmeti postaju nehigijenski i štetni po zdravlje ako ih ne zamenite na vreme. Evo 10 stvari koje odmah treba da zamenite, uključujući 3 predmeta iz kupatila koja hitno moraju napolje!

1. Četka za toalet
– Vremenom četke za toalet postaju leglo bakterija. Kada čekinje počnu da se savijaju, znate da je vreme za novu.

2. Maskara
– Tečni proizvodi poput maskare mogu biti idealno mesto za širenje bakterija, posebno kada ih koristite svakodnevno. Zamenite je kako biste zaštitili svoje oči.

3. Daska za sečenje
– Plastične daske za sečenje s vremenom dobijaju ogrebotine i posekotine u kojima se nakupljaju bakterije. Zamena ovih dasaka je neophodna za sigurnu pripremu hrane.

4. Zavesa za tuširanje
– Zavesa za tuširanje može postati prekrivena buđi i bakterijama zbog stalne vlage. Ako primetite nakupljanje buđi, vreme je za novu zavesu.

5. Komplet prve pomoći
– Preparati u kompletu prve pomoći, kao što su lekovi i flasteri, imaju rok trajanja. Proverite datum isteka i zamenite ih redovno.

6. Filter za vodu
– Filteri za vodu se s vremenom zapuše i prestaju efikasno filtrirati nečistoće. Redovno ih menjajte kako biste osigurali čistu vodu.

7. Peškiri
– Kada peškiri postanu grubi i ne upijaju vodu, vreme je za zamenu. Stari peškiri mogu zadržavati mrtve ćelije kože i postati nehigijenski.

8. Otirač za kupatilo
– Otirači za kupatilo sakupljaju vlagu i bakterije. Redovna zamena ovih prostirki pomaže u održavanju higijene u kupatilu.

9. Jastuci
– Jastuci vremenom sakupljaju grinje, prašinu i alergene. Zamena jastuka je ključna za zdrav san i čist prostor za spavanje.

10. Produžni kabl
– Stari produžni kablovi mogu postati opasni zbog istrošene zaštite od prenapona. Zamenite ih hitno kako biste izbegli rizik od požara.

Redovno osvežavanje ovih predmeta pomoći će vam da održavate higijenu i zdravlje u svoje kuće. Ne zaboravite da se odmah posvetite detaljnom prolećnom čišćenju i uživate u čistom i urednom okruženju!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.