U trendu

Kako pravilno da očistite obuću od prevrnute kože, a da je pri tom ne uništite: Sve što vam je potrebno već imate kod kuće

Prevrnuta koža je uvek u modi.

Održavanje obuće od ovog materijala deluje veoma komplikovano, imajući u vidu koliko je prevrnuta koža osetljiva. Kako bi vam duže ostale kao nove, trebate da znate kako pravilno da ih čistite, a da ih pri tom ne uništite. Ovo su 5 korisnih trikova za čišćenje ovakvih čizama, ali i drugih komada od izvrnute kože sa kojima rizik za uništenje ne postoji.

1. Uložite u četku za prevrnutu kožu

U skoro svakoj prodavnici obuće možete kupiti opremu za njihovo održavanje koja podrazumeva sprejove i posebne četke, kao što je gumena četka specijalno namenjena za održavanje ovakve obuće. Ukoliko ne možete da priuštite sada takvu četku, pomoći će vam i mekša četkica za zube. Zapamtite samo da četkate obuću u jednom pravcu i ne upotrebljavajte nikako vodu jer će vlaga na koži ostaviti trajne mrlje.

2. Napunite ih papirom

Pre nego počnete sa čišćenjem napunite ovakvu obuću papirom kako bi ona zadržala svoj obik prilikom čišćenja. Prevrnuta koža je dosta mekana i ovo olakšava njeno čišćenje.

4. Završite čišćenje peškirom

Nakon što ste četkom uklonili prljavštinu, a gumicom mrlje, završni potez napravite suvim peškirom. Njime pređite polako preko cele površine cipela u jednom pravcu. Ovaj trik možete primeniti i za uklanjanje prašine koja se nakupila na vašim čizmicama posle dugog stajanja u cipelarniku.

5. Kod problematičnih mrlja pomoći će vam sirće

Ako nijedna od navedenih metoda nije urodila plodom, onda je vašim čizmama za čišćenje potrebno nešto jače, piše index.hr. Najtvrdokornije mrlje možete da uklonite alkoholnim sirćetom koje ćete da nanesete na čistu krpu ili peškir, obrišete njime cipele i ostavite ih da se osuše. Kada su suve, pređite ih jednom četkom za prevrnutu kožu i blistaće kao nove.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.