U trendu

Kako se rešiti miševa u dvorištu i sprečiti ih da uđu u vaš dom: Evo šta ih posebno privlači

Jedna od opasnosti miševa u kući je ta da vole da grizu kablove, što može dovesti do požara, piše “Good House Keeping“.

Takođe, s njima u paketu dolazi i niz bakterija i bolesti. Njihov izmet može pogoršati alergije i astmu i zato ih ne želite imati u blizini.

Evo nekoliko saveta kako ih se zauvek rešiti.

Pronađite mesto gde ulaze

Pre nego što postavite zamke, upustite se u ulogu detektiva i probajte pronaći gde im je mesto ulaska jer nema smisla da zamke postavljate po celoj kući. Jednom kada pronađete to mesto, postavite zamke oko tog mesta.

Postavite zamke koje ste kupili

Nemojte izmišljati nove stvari, jer zamke kupljene u prodavnicama deluju, jedino što treba je da postavite malo maslaca od kikirikija na zamku.

Koristite silikonsku penu i čeličnu vunu

Jednom kad ih se rešite unutar kuće, vreme je da popunite sve rupe i rupice kroz koje bi miševi mogli da uđu, a mogu ući kroz zaista male otvore. Dobra je vest da ne mogu pregristi silikonsku penu i čeličnu vunu. Posebnu pažnju obratite na mesta s cevima.

Proverite garažu

Ako se miševi odluče na garažu, verovatno će biti ispod haube automobila, gde je toplo, a to je jako opasno s obzirom na to da vole da grizu žice. Mogli bi učiniti pravu štetu vašem autu.

Obrežite grmlje oko svoje kuće

To bi trebalo uraditi da se miševi ne nastane u neobrezanom grmlju i tako dođu do unutrašnjosti vaše kuće. Jednom kada ste ih se rešili u kući, treba se potruditi da ih nema ni u dvorištu. Takođe drva za ogrev nemojte stavljati preblizu kuće.

Pazite kako bacate smeće

Dobro zavežite vreće za smeće, a posebnu pažnju obratite na to kako bacate jela od testa i hranu za životinje jer ih to posebno privlači.

Pozovite profesionalce

Ako ove metode nisu pomogle, vreme je da pozovete profesionalce, a za preporuku pitajte svoje prijatelje i komšije. Možda ćete trebati pozvati službu za deratizaciju ako vas ovi glodavci ne žele pustiti na miru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.