Kako zmije završe u toaletu i kako sprečiti taj horor scenario?

Razumljivo je da se mnogi ljudi plaše zmija, pa pomisao na otvaranje poklopca toaletne šolje i pronalaženje reptila koji se u njoj opušta može biti zaista zastrašujuća, piše House Digest, a prenosi Net.hr.

Iako postoji nekoliko načina na koje zmije mogu završiti u toaletu, poput pada kroz krovni otvor, prilaska iz odvoda ili zaglavljivanja u septičkoj jami, one najteže su dobile pristup vašoj šolji tako što su već bile u vašoj kuća.

Možda su ušle kroz pukotinu u okviru prozora ili kroz rupu u vašem podrumu. Kada zmija uđe u vaš dom, svaka mala pukotina oko vašeg toaleta može joj omogućiti da ostane unutra. Voda ih privlači jer im pruža hranu i sigurno sklonište. Zbog toga, ako imate zmiju kao kućnog ljubimca, verovatno će pronaći u vašem toaletu udobno mesto za skrivanje.

Na sreću, jednim jednostavnim trikom možete sprečiti zmije da se uvuku u vaš toalet. Zaptivanje svih pukotina oko njega, možete im otežati ulazak kada je poklopac zatvoren. Iako će ovo sprečiti zmije da uđu u toalet, možda ćete želeti da proverite kako uopšte ulaze u vaš dom.

Zašto se zmije uvlače u WC šolju?

Možda izgleda čudno da zmije žele da uđu u vaš dom i možda se pitate šta znači ako je zmija u vašem toaletu. Često je takvo ponašanje posledica njihovih fizičkih potreba. Zmije ne mogu da regulišu sopstvenu telesnu temperaturu, pa kada je napolju vruće, često traže mračno mesto da se rashlade.

Ovo čini vaš toalet savršenim mestom, ali mogu postojati i drugi razlozi da zmije uđu u vaš dom. Ako slučajno živite u ruralnijem okruženju, u okolini može biti mnogo lakog plena, poput miševa. Ovo daje zmijama stalan izvor hrane i oni mogu pronaći vaš dom kao odličan izvor vode i skloništa.

Zaptivanje svih pukotina koje vode u vaš dom i uveravanje da je vaš toalet siguran, možete sprečiti da uđu u kuću.

Kako sprečiti zmije da uđu u dom?

Proverite da li ima pukotina na mestu gde se vaš toalet sreće sa podom.

„Zmije mogu ući u vaš dom kroz najmanje otvore. Zato je važno da zapečatite sve pukotine ili praznine oko vašeg kupatila iznutra i spolja“, objasnila je Dženifer Mečam, stručnjak za zmije na Reptiles Blogu. Ako primetite da je zaptivka oko WC šolje istrošena ili napukla, verovatno je vreme da je zamenite.

Prvo skinite napukli zaptivni sloj i očistite pod. Ovo će pomoći da se obezbedi dobro zaptivanje bez ikakvih pukotina. Sa vodootpornim zaptivačem koji je dizajniran za vodovod, koristite pištolj za zaptivanje da napravite tanak sloj oko osnove vašeg toaleta.

Zatim koristite alat za zaptivanje da biste ga izgladili. Možete staviti rukavicu ili umotati prst u vlažnu maramicu da biste izgladili zaptivač. Proverite da li postoje druga mesta u kupatilu gde bi zmije mogle da se ušunjaju i zatvorite ih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.